Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Protecció civil refreda les expectatives d’Ensenyament per el retorn el juny

“S’haurà de prioritzar poder fer-ho per aquells col·lectius que siguin més vulnerables”

Redacció 17/05/2020
Sergi Delgado, subdelegat de Programes de protecció civil

Després de la participació del Director General de Centre públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Ramon Gonzàlez-Cambray al programa FAQS de TV3 on va parlar d’un cert retorn presencial de l’alumnat que acaba etapa educativa en el mes de juny, des de protecció civil han opinat que no ho veuen tan clar.

De moment, aquest pla d’Educació haurà de tenir el vistiplau del govern espanyol  mentre hi hagi estat d’alarma i, abans, haurà de passar pel Procicat que n’haurà d’avaluar la conveniència i seguretat. El subdelegat de Protecció Civil, Sergi Delgado, en una entrevista al 324 ha refredat aquestes expectatives per què caldrà comprovar que es compleixi amb tots els nous requisits de viabilitat.

Delgado més aviat defugiria de pensar que quan s’entri a la fase 2 automàticament es reprengui l’activitat educativa. S’haurà de prioritzar poder fer-ho per aquells col·lectius que siguin més vulnerables i tinguin més necessitats que no pas fer-ho d’una manera generalitzada.

El subdelegat de Protecció civil ha explicat que s’està treballant amb els departaments de Salut i Educació per trobar solucions adaptades a totes les necessitats. També per als casals d’estiu Delgado ha alertat qe dependrà de l’evolució de la pandèmia: “Que es puguin fer casals dependrà de l’evolució d’aquesta pandèmia. Hem de pensar sobretot en infants en situació de vulnerabilitat i prioritzar aquests àmbits. No hi haurà una situació de normalitat a curt termini. i hem de prioritzar aquests col·lectius.”