Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

Gonzàlez-Cambray: “Al setembre la ratio serà de 12-13 a primària i de 15 a secundària”

|

- Publicitat -

Amb totes les prevencions que porta la constant variabilitat de l’evolució de la pandèmia, en la seva intervenció al programa FAQS de TV3, el Director General de Centres Públics, Ramon Gonzàlez-Cambray, ha concretat alguns aspectes de com serà el curs escolar vinent 20-21: grups classe de 12 ó 13 alumnes a la primària i de 15 a la secundària, o sigui, a la pràctica, doblar els espais. Allà on no es pugui fer a les instal·lacions actuals, caldrà buscar altres espais propers i solament quan sigui impossible o molt difícil, es plantejaria alguna manera “híbrida” o mixta entre l’ensenyament presencial i el telemàtic.

Publicitat

Això implica la contractació de molts més docents i aquí sí que els periodistes no van aconseguir cap xifra més enllà de la reiteració del compromís de resoldre-ho, ni tampoc com es podria fer front a la despesa que tot això comportarà. En qualsevol cas, dues de les reivindicacions repetidament demanades com són la disminució de la ràtio, del nombre d’alumnes per aula, i la contractació de més professorat ho haurà aconseguit el coronavirus i no anys i anys de manifestacions i vagues. Independentment de la qüestió sanitària, prioritària i motiu de tots els canvis, tenir la meitat d’alumnes per docent no pot sinó millorar l’escola. Aquí sí que compta allò d’aprofitar un problema per sortir-ne reforçat i molt millorat.

Retorn al juny
L’altre gran tema ha estat el retorn, la reobertura dels centres al juny. Aquí, com en altres àmbits tocats per la pandèmia hi ha la doble vessant: per un cantó el treball preparatori del departament, estudiant tots els escenaris possibles i, per l’altre, anar esperant el que es decideix des del govern central, si més no en la implantació de les diferents fases de desconfinament, com es va veient no de manera homogènia. Fins i tot aquí no va haver-hi certesa absoluta de quan podria ser, ja que va haver-hi dubtes si seria en la fase dos o en la fase tres. Vist com va tot, possiblement podrà ser en la fase dos i mig, que cada fase s’està subdividint o afinant territorialment.

El que ja es va dient des del departament és que es vol que facin un retorn presencial els alumnes que acaben etapa (4t d’Eso, 2n de Batxillerat i fi dels mòduls de FP) bàsicament per tancar el més correctament possible el pas de grau i fer de la millor manera el comiat de companys, professors i centres.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut