Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Més fets i menys victimisme

Molts pobles de Catalunya es troben de festa aquests dies, amb la menor punta d'activitat política, i a l'espera del late summer, que estarà marcat per la manifestació de l'11 […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 14/08/2016

Molts pobles de Catalunya es troben de festa aquests dies, amb la menor punta d'activitat política, i a l'espera del late summer, que estarà marcat per la manifestació de l'11 de setembre, la Qüestió de Confiança, l'aprovació de la llei de la Hisenda Catalana, i la possible reacció de TC contra Carme Forcadell.

En un dia tan tebi com aquest, en el que hem vist estampes tant difícils de qualificar i d'oblidar com la de Mariano Rajoy amb un polo vermell caminant i movent els braços com si corrés, també trobem arguments per la Independència: avui ha estat una altra jornada caòtica pels milers d'usuaris que han fet el trajecte ferroviari direcció Sant Vicenç de Calders a l'altura de Calafell. Fa uns dies, des de la Conselleria de Governació i Territori, s'anunciaven nous horaris i noves freqüències per millorar el servei, però el problema no s'ha solucionat.

El problema de fons és la poca inversió en aquesta part de la xarxa de rodalies catalana, que a més ha d'arribar fins València. Trens vells i poca cura per part d'Adif. Per part nostra, poc ajudarem dient que la solució és la Independència, per molt que això pugui atenuar el problema a la llarga. Els usuaris de rodalies necessiten també algun cop d'efecte per part d'un govern que ha flirtejat diverses vegades amb la SNCF francesa, ha amenaçat Renfe i s'ha mostrat mil vegades indignada, però mai ha traduït aquesta indignació en res concret. És aquesta part de feina la que també ens falta per completar del procés. Serà aquest any, o ens haurem de cansar d'anar a manifestacions l'11S?
 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats