Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

La CUP entra en acció

Avui han tornat a arribar bonanoves per al Procés català. La CUP ha entrat en escena i ha anunciat una reunió amb Carles Puigdemont per a la setmana vinent, per […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 18/08/2016

Avui han tornat a arribar bonanoves per al Procés català. La CUP ha entrat en escena i ha anunciat una reunió amb Carles Puigdemont per a la setmana vinent, per mirar d’abordar la Qüestió de Confiança que van provocar, i la diputada Anna Gabriel hi ha inclòs la negociació dels pressupostos. Per la CUP, sembla ser que el RUI no és imprescindible, però sí que ho és reservar-hi una partida, com també destinar recursos al Procés Constituent i a revertir retallades. El punt de partida sembla bo, i que finalment el govern també baixi del burro, és sense dubte una bona notícia.

Bona prova d’això també és l’entrada de la formació anticapitalista al drap amb el Podemos català. Els anticapitalistes són la formació més propera (en el pla teòric) als liles, però la irracionalitat i la incongruència dels plantejaments dels liles però també d’ICV dels darrers dies, ha provocat aquesta entrada en escena de la CUP. La diputada Mireia Boya, ha respost amb contundència a l’altra polemista d’ICV, la nova coordinadora general, Marta Ribas, que intenta emular les bronques de Joan Coscubiela sense tanta traça. L’editor i exdirector del Born CC, Quim Torra, estava mantenint una discussió amb Ribas sobre els camins cap a la independència. Torra plantejava un recorregut i la cap d’ICV refusava la unilateralitat però no donava més alternativa que la lectura de les conclusions de CSQEP a la Comissió de Procés Constituent.
 

I aquí Mireia Boya no ha pogut aguantar més. “@martaribasfrias fixa't @QuimTorraiPla que mai donen resposta, no hi ha projecte, només atacs. Saben q no+ hi ha un camí @iniciativa”. Ribas s’hi ha tornat remetent-la al mateix text, i Boya li ha respost amb el mapa dels resultats del 26J a l’Estat on gairebé tot és blau: “@martaribasfrias un camí fraternal de rajoles blaves cap a Oz, oi? @QuimTorraiPla @iniciativa @catsiqueespot”. Sense més arguments que ‘les conclusions’, Ribas ha tornat a demanar a la diputada cupaire que es llegís les conclusions de CSQEP, i Boya ha finalitzat el debat amb un darrer comentari: “@martaribasfrias llegides i votades en comissió (inútil segons tu). Unicornis rosa @QuimTorraiPla @iniciativa @catsiqueespot”.
 

I què diuen les conclusions? Doncs, com hem comentat ja alguna vegada i tothom sap, es parla de la perenavarriana idea del referèndum “pactat i acordat amb l’Estat” que propugnava aquell PSC que es vestia amb la pell de xai del dret a decidir. I per què aquest gir d’ICV, o de CSQEP? Bé, si volen una raó econòmica, la formació verda arrossega un deute bancari de 14 milions; i si en volen un de polític, fa dies que Pablo Iglesias intenta traçar el pla que hauria pogut concebre si no fos per tacticisme, d’una aliança amb el PSOE de Pedro Sánchez. Ambdós esperen la patacada de Rajoy, però ni un bloc ni l’altre sumen. I mentrestant, el president d'Espanya en funcions s'ha reunit avui amb Albert Rivera i li ha subscrit les condicions, a més a més d'anunciar la data del debat d'investidura: el proper 30 d'agost.
 

La CUP s’implica, i Mireia Boya és una bona abanderada. I això també és una gran notícia per a l’entesa i per al desenllaç del procés.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats