Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

‘Danout’

Daniel de Alfonso, c’est fini. El ja excap de l’Oficina Antifrau ha estat formalment destituït aquest dimecres pel Parlament de Catalunya, que va ser qui el va nomenar. Per sobre de tot, […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 29/06/2016

Daniel de Alfonso, c’est fini. El ja excap de l’Oficina Antifrau ha estat formalment destituït aquest dimecres pel Parlament de Catalunya, que va ser qui el va nomenar. Per sobre de tot, dignitat. Tothom hi ha votat a favor menys el PP, com era d’esperar. Maite Macià –l’actual número 2- n’assumirà les responsabilitats temporalment, un canvi que la CUP ha criticat per la proximitat d’aquesta a les tesis del destituït i per aparèixer en els arxius del Cas ITV. Durant aquests dies han anat sortint més escoltes i, avui, el propi diari Público, qui ha anat publicant els enregistraments, es preguntava aquesta tarda si aquestes no s’havien originat des del propi telèfon mòbil de De Alfonso, una cosa que aquest nega per jurament.
 

Carles Puigdemont s’ha referit al ministre Fernández Díaz com a “ministre antisistema” quan el Partit Popular de Garcia Albiol l’ha acusat de governar amb antisistemes. L’altre tema de la jornada ha estat l’anunci del president català sobre el nou Barcelona World. Demà en tindrem notícies, i veurem com s’ho pren la CUP. La bonanova del dia ha estat l’aixecament de la suspensió del Tribunal Constitucional pel que fa a la Conselleria d’Exteriors. El TC considera que no s’incompleix res, excepte en el nom de l’òrgan, que mai li ha plagut. Una bona notícia, en aquest conglomerat de despropòsits en el qual ens té immersos l’Estat espanyol.
 

Però el que més ens ha agradat, ha estat veure com la Unió Europea, en un gest ple de despit envers el Regne Unit, ha posat avui una catifa vermella a la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon. L’escocesa ho va advertir des del primer moment: “Escòcia ha votat ‘remain’. No permetrem que ens facin fora de la UE”. Mariano Rajoy ha sortir disparat i de forma irada a dir les imbecil·litats –amb perdó- de sempre: “Escòcia no té competències per negociar amb la UE i el govern espanyol s'hi oposa”, “Si el Regne Unit va fora, Escòcia també”… Ah! El president espanyol té por perquè el Brexit anglès combinat amb el remain escocès pot crear un precedent per a Catalunya més que interessant. Escòcia té les portes obertes a la Unió un cop decideixi –si així ho vol- abandonar el Regne Unit. I això vol dir que nosaltres també les hi tindrem. I Espanya no hi podrà fer res, però de tot això ja en parlarem demà.
 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats