Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

CUP: accelerador… o alentidor del procés?

Nervis els últims dies a la CUP perquè afirmen que Carles Puigdemont no ha començat a negociar encara amb ells la moció de confiança i tot apunta que ho farà […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 07/08/2016

Nervis els últims dies a la CUP perquè afirmen que Carles Puigdemont no ha començat a negociar encara amb ells la moció de confiança i tot apunta que ho farà després de les vacances. Anna Gabriel s'ha queixat aquesta setmana d'aquest fet, fent èmfasi en que cal accelerar com més millor aquesta negociació per no caure en un processisme indesitjat, i que per descomptat no inclouran els pressupostos de 2017 en les converses. A més, ha deixat anar una amenaça: si tot ha de ser un 'pack', la resposta a la qüestió la donarà l'assemblea cupaire. No està tot el plantejament un xic viciat?

Primera contradicció: A la CUP li entren les presses per resoldre la qüestió de confiança. D'acord. Molt bé. Comprensible. Però… Per què ho hem endarrerit tot més i hem posat un pas més en el procés, que és aprovar aquesta qüestió? Ah! Perquè la CUP va estar a punt de fulminar la legislatura no acceptant ni una negociació de pressupostos. És ideal que les dues formacions independentistes s'asseguin un moment a reflexionar i acordin, d'una vegada per totes, el full de ruta. No ens posem nerviosos i que la feina estigui pel 28 de setembre. Els anticapitalistes no estan en disposició d'exigir celeritat. 

Segona contradicció: tenim pressa però volem negociar pressupostos en una altra fase. Després del 28 de setembre. És a dir, durant l'octubre i el novembre, quan suposadament JxSí i la CUP ja hauran sortit de la incertesa de la qüestió, ens endinsarem en una altra que seran els pressupostos. Així, gairebé fins a finals d'any s'allargaran les converses quan podrien quedar ultimades abans del 28 de setembre. A més, si no hi ha entesa en els números de 2017, haurem perdut encara més el temps validant a Puigdemont i tombant-lo dos mesos després.

Si no han de votar els pressupostos, podrien dir-ho abans de l'octubre i així fem via. Ara bé, si sempre s'ha de triar l'opció més llarga, d'acord, però llavors no fem la falsa queixa d'indignar-nos pels 'timings' del President. I l'amenaça de l'assemblea… Ningú d'aquesta assemblea aixecarà la veu per queixar-se que estan sent utilitzants com a arma llancívola pels diputats que els representen?

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats