Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

17A, un crim d’estat? (7): Rajoy va avalar la mentida de l’11M i un atemptat de falsa bandera per impedir el referèndum independentista?

Publicat el 17-08-2018 Els dirigents polítics espanyols són mala gent, enganyen als seus propis ciutadans Els líders espanyols no n’aprenen, repeteixen els errors. No van fer cas de les conclusions […]

Joan Puig 18/08/2022

Publicat el 17-08-2018

Els dirigents polítics espanyols són mala gent, enganyen als seus propis ciutadans

Els líders espanyols no n’aprenen, repeteixen els errors. No van fer cas de les conclusions de la comissió d’investigació de l’11M i segueixen embolicats en pràctiques horribles i innecessàries que -en lloc de prevenir-los- faciliten els atemptats.

#17ACrimdEstat? Atemptat fallit de falsa bandera?

Si els polítics espanyols tinguessin la consciència tranquil·la, no s’oposarien a la comissió d’investigació al Congrés dels Diputats al voltant dels atemptats a Barcelona i Cambrils. S’hi oposen perquè tenen pànic a la veritat. El PP i el PSOE tampoc volien la comissió d’investigació de l’11M, però la pressió dels partits perifèrics va aconseguir-la malgrat que després la controlessin de manera absurda.

#17ACrimd’Estat? El Conseller Forn, el major Trapero i tot el seu equip: sota el xantatge ignominiós d’una condemna de més de 20 anys de presó

Ho va escriure Mayka Navarro a La Vanguardia: ni ells s’adonaven que estaven descrivint un xantatge d’estat. No volen que parlin, sobretot el major Trapero, i resulta que els màxims responsables policials de resoldre els atemptats estan sota amenaça. A més, qui ho controla és el mateix fiscal que investiga els fets del referèndum.

#17ACrimdEstat? Espanya no té separació de poders: el fiscal que investiga els atemptats és el mateix que acusa Trapero i tot el seu equip

Si això és justícia, ja podem plegar. En cap país civilitzat podria donar-se un fet tan greu com aquest, en cap lloc de tradició democràtica estaria admès.

#17ACrimdEstat? El conseller Forn segueix a la presó per la bona gestió dels atemptats: un nou xantatge d’un estat repressor que vol amagar la veritat

Recordem que Joaquim Forn va decidir abandonar la política, que el fiscal va demanar el seu alliberament i -malgrat tot això- el Tribunal Suprem va imposar-li presó incondicional.  Tenen por de les informacions que, segurament, algú té.

#17ACrimdEstat? El comitè de crisi organitzat a la Moncloa contra el procés independentista va posar sobre la taula un atemptat de falsa bandera per impedir el referèndum?

En circumstàncies normals, diria rotundament que no. Però, resulta que el 2004 -per intentar guanyar unes eleccions- van decidir mentir al seu poble i, no només això, van permetre que els confidents entressin a Madrid més de 200 quilos de dinamita i ningú va fer res per evitar-ho. Els mateixos, Mariano Rajoy entre ells, que ho van fer el 2004… Què no varen fer davant la desesperació per la por al referèndum?

#17ACrimdEstat? Com es va perdre la pista de l’Imam de Ripoll, confident, mentre estava fabricant explosius a Alcanar?

Deurà ser de la mateixa manera que va passar per l’11M a Madrid. Els confidents asturians van traslladar i vendre més de 200 quilos de dinamita i ningú va fer res per impedir-ho. Recordeu, “dos patriotes espanyols” confidents de la policia van proporcionar la dinamita als terroristes. Us recorda a alguna cosa?

#17CrimdEstat? El xalet d’Alcanar on els terroristes fabricaven els explosius va explotar per error en el procés de fabricació?

O per què algun servei secret, veient que ningú altre no actuava, va decidir fer-ho? O per què Moncloa, veient el disbarat, va decidir avortar-ho? El que està clar és que existeixen tantes preguntes sense resposta que encara es fa més preocupant l’actitud del ‘No’ a la comissió d’investigació dels tres grans partits espanyols.

#17CrimdEstat? Era necessari que els polítics del 155 –PSOE,PP i C’s; els mateixos que neguen la comissió d’investigació- estiguin a primer fila?

Crec que no, però amb l’excusa que l’Ajuntament de Barcelona era el principal organitzador de l’acte, l’efecte Colau s’ha notat. En hores baixes, l’alcaldessa decideix donar-se protagonisme, liquidar el paper de la Generalitat i blanquejar el rei. D’entrada, si la ciutadania no hi va, deixem que la centralitat de l’acte estigui en mans de les “forces nacionals espanyoles”.

#17ACrimdEstat? Les coincidències de gestió entre l’atemptat de l’11M i l’atemptat del 17A són preocupants

Com a membre de la Comissió d’Investigació de l’11M, vaig poder veure força les entranyes de les clavegueres de l’estat i la manera com actuaven. Malgrat que es van formular una sèrie de recomanacions (2004), 13 anys després, tot segueix igual: cap control sobre els confidents, actuacions irresponsables de guerra bruta, jugant amb foc per intentar acabar amb la democràcia del procés independentista… En resum, puc assegurar -després de recuperar les conclusions de l’11M- que Espanya segueix sent un estat fallit, sense garanties, més proper a Turquia que a Bèlgica.

Postdata i conclusió: Espanya no és recuperable des de dins, és un estat fallit dirigit per males persones i incapaç de fer la més mínima revolució cap a un país modern i democràtic. Els fets relatats en aquests 7 reportatges han estat extrets de les informacions a les quals vaig tenir accés i de l’anàlisi dels fets. Espanya només serà reformable si -primer- Catalunya implementa la República i, fent aquests reportatges, en tinc més ganes i encara més pressa.

17A, un crim d’Estat?: De la mentida de l’11M a l’atemptat fallit de falsa bandera del 17A

11-A: 17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

12-A: 17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M

13-A: 17A, un crim d’estat? (3): PSOE i PP van sortir indemnes de l’engany massiu al seu poble sobre la veritat de l’11M

14-A: 17A, un crim d’estat? (4): I si un atemptat jihadista impedeix el referèndum de l’1-0?

15-A: 17A, un crim d’estat? (5) PSOE, PP i Ciudadanos impedeixen una comissió d’investigació sobre la relació de l’Imam de Ripoll i el CNI

16-A: 17A, un crim d’estat? (6) El confident Imam de Ripoll, l’autor fallit d’un atemptat de falsa bandera?