Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

17A, un crim d’estat? (3): PSOE i PP van sortir indemnes de l’engany massiu al seu poble sobre la veritat de l’11M

El PP i el PSOE van acordar tancar la Comissió d’Investigació de l’11M i evitar un desgast major, però bona part de la veritat va quedar escrita

|

- Publicitat -

Publicat el 12-08-2018

Publicitat

El govern d’Aznar té greus responsabilitats en els atemptats del 11M i el PSOE ho va tapar

A mesura que va evolucionar la Comissió d’Investigació de l’11M més nerviosos es posaven els representats dels dos grans partits de l’Estat, tots dos veien amb preocupació les noves línies d’investigació obertes: la manca de control de la dinamita d’Astúries d’una banda i el control dels anomenats confidents, un veritable despropòsit, per l’altra. No cal dir que, a més, pesava sobre Aznar la mentida d’un govern per intentar guanyar unes eleccions. Després de la victòria dels socialistes, el PSOE sempre es va negar a obrir la via judicial per condemnar els seus responsables.

El PSOE un cop al poder va ajudar a tapar les vergonyes dels atemptats

Rubalcaba, l’home que manejava el partit va imposar un perfil baix a la comissió i sempre que sorgia un problema ho parlava amb Zaplana. Tot plegat era “Teatro del bueno”: de cara als mitjans i l’opinió pública s’insultaven però portes endins pactaven tot el que calia actuant com autèntiques clavegueres d’Estat. D’aquell pacte en va sortir, a més, la recollida de signatures i el recurs al TC a l’Estatut de Catalunya, el PP tornava el favor al PSOE.

7 anys després de l’engany dels autors dels atemptats de l’11M, el PP va recuperar el poder

I ho va fer amb un dels homes que va perpetrar la gran mentida, Mariano Rajoy. L’expresident aconseguia recuperar el somni perdut el març de 2004 per intentar enganyar al seu poble i, el més sorprenent de tot i que diu molt de la cultura política dels votants espanyols: en va sortir il·lès políticament. Llavors, quan aconsegueix el poder absolut de l’Estat, recupera alguns dels pitjors personatges d’aquella fosca etapa, com el seu portaveu Rafa Hernando.

Uxue Barkos (actual presidenta de Navarra) el dissortat Labordeta i un servidor van aconseguir demostrar que un alt responsable de la GC va mentir a la comissió

Vam convèncer al portaveu socialista (Antonio Hernando, el portaveu que va trair a Pedro Sánchez en el seu primer intent d’assumir el control del PSOE) i vam aprovar que l’alt responsable de la GC que va mentir tornés a comparèixer. Mentir a una comissió parlamentaria a Madrid comporta penes de presó. Però la nit va ser llarga i en una trobada amb el president de la comissió (el canari Paulino Rivero) Zaplana i Rubalcaba van imposar la retirada de la compareixença. Una mostra de com els dos grans partits, a l’hora de la veritat, són amics per sempre.

I un cop fora Mariano Rajoy, el PSOE torna al poder via Pedro Sánchez

I juntament amb el nou líder de l’extrema dreta espanyola, Albert Rivera, impedeixen la creació d’una comissió d’investigació de les relacions de l’Imam de Ripoll amb el CNI. El 2004 ja va passar, avui podem confirmar que sense els confidents, l’atemptat de l’11M hagués estat una altra cosa i no una desgràcia de 194 morts i més de 1500 ferits.

Arriba Pedro Sánchez (PSOE) al poder i un altre cop un confident esdevé peça clau d’un dels grans atemptats produïts a l’Estat. Sembla que al Rregne d’Espanya sinó tens confidents no és possible atemptar.

Els dirigents polítics espanyols, siguin del PP o del PSOE, són mala gent. Malgrat això tindran els set sous de presidir els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats del l’17A. I encara no s’han disculpat d’un nova mentida d’Estat! És… un nou crim d’Estat?

17A, un crim d’Estat?: De la mentida de l’11M a l’atemptat fallit de falsa bandera del 17A

17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M

Demà el tercer reportatge: 17A, un crim d’estat? (3): PSOE i PP van sortir indemnes de l’engany massiu al seu poble sobre la veritat de l’11M

Publicitat

Més notícies

Opinió