Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

17A, un crim d’estat? (4): I si un atemptat gihadista impedeix el referèndum de l’1-0?

Publicat el 13-08-2018 Del “i si és ETA l’autora dels atemptats de l’11M” a “i si un atemptat gihadista impedeix el referèndum de l’1-O?” L’any 2004, el gabinet de crisi […]

Joan Puig 17/08/2022

Publicat el 13-08-2018

Del “i si és ETA l’autora dels atemptats de l’11M” a “i si un atemptat gihadista impedeix el referèndum de l’1-O?”

L’any 2004, el gabinet de crisi de Moncloa -amb el president José Maria Aznar al capdavant- va posar en discussió (i va acabar aprovant) si calia dir que ETA era l’autora dels atemptats de l’11M. “Guanyem les eleccions de carrer”, va afirmar un dels presents. I ho van fer, sense cap mena d’escrúpols.  Sort que la ciutadania va reaccionar i va derrotar a les urnes una mentida d’estat, però set anys després -malgrat la mentida- el PP va tornar a guanyar les eleccions amb un Mariano Rajoy que ja era present amb Aznar.

El Gabinet creat a Moncloa per evitar el Referèndum va activar nombroses campanyes de joc brut contra el govern de la Generalitat

Ho va publicar en el seu dia el directe!cat a l’article Les claus de la guerra bruta contra el procés independentista, on s’explicava l’existència d’un gabinet contra el procés independentista en el qual participaven -entre altres- el mateix president Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaria, Pedro Arriola (el que va proposar que ETA era l’autora de l’11M) o el mateix CNI. Tots participaven de les decisions per evitar la celebració del referèndum, no el podien permetre.

El procés independentista seguia endavant i els nervis s’apoderen del gabinet de la crisi catalana…

Malgrat pràctiques abusives, augment de les escoltes telefòniques, pressió a fiscals (sobretot, a aquells que s’acostaven i donaven suport al procés), augment dels membres dels cossos policials espanyols i del CNI desplaçats a Catalunya… Malgrat aquest gran esforç, tot continuava endavant. Tot era obert per parlar de tot i, lògicament, de què no seria capaç un estat com l’espanyol (que, en el seu dia, va enganyar al seu poble per guanyar unes eleccions) per impedir un referèndum que -segons ells- mai se celebraria?

Algú dubta que uns dirigents espanyols capaços de tot (11M, GAL, Villarejo…) no van posar al capdamunt de la taula un atemptat de falsa bandera o no, que impedís la celebració del referèndum de l’1-0?

El referèndum d’autodeterminació es va convertir en una obsessió, estaven disposats a tot per impedir-lo, fins i tot a dir que ETA estava al darrere.

Podeu llegir els quatre primers capítols de ‘17A, un crim d’Estat?’ als següents enllaços:

17A, un crim d’Estat?: De la mentida de l’11M a l’atemptat fallit de falsa bandera del 17A

17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M

17A, un crim d’estat? (3): PSOE i PP van sortir indemnes de l’engany massiu al seu poble sobre la veritat de l’11M

Demà, el cinquè reportatge:

17A, un crim d’estat? (5) PSOE, PP i Ciudadanos impedeixen una comissió d’investigació sobre la relació de l’Imam de Ripoll i el CNI