Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Taula de diàleg: Cordó sanitari a la ultradreta? Sembla que no…

El cordó sanitari sembla que el volen aplicar a aquells que ens definim com a nacionalistes i volem preservar la llengua, cultura, història i identitat del nostre país

Albert Donaire i Malagelada 20/08/2022

Una vegada més, unes declaracions de membres del Govern que aposten decididament per una taula de diàleg que no aporta cap solució, ans al contrari, tornen a deixar el país estorat.

Mentre fan proclames contra els socis de Govern, acusant-los de formar part de l’extrema dreta o del Trumpisme, ideologies que diuen des de l’esquerra” que volen combatre sempre, atacant la Presidenta del Parlament i la gent que li dona suport, mentre per tapar les vergonyes fan córrer acusacions de racisme i xenofòbia, o ataquen conjuntament amb l’espanyolisme més carrincló aquells que volen saber la veritat sobre uns atemptats que van dur-se a terme a Catalunya el 2017.

Sembla mentida el nivell a què han arribat, que es molesten més per unes persones que volen saber la veritat dels atemptats, que no pas perquè des de Madrid es decideixi tapar totes les comissions d’investigació d’uns atemptats perpetrats i ideats per una persona que havia estat confident del CNI fins curiosament, el dia abans. O persones que havien estat escoltades per la policia fins dies abans de l’atemptat.

No, en lloc d’indignar-se per aquestes comissions d’investigació que no arriben, l’objectiu és l’hegemonia dins el mal anomenat independentisme, per continuar gestionant les engrunes d’una autonomia caduca. Més que d’una autonomia, d’una colònia, ja que el tracte rebut és el mateix.

Quan els convé, anul·len les nostres institucions. Ens roben dia rere dia els nostres recursos per malgastar-los en infraestructures deficitàries on no fa falta, o per un sistema radial ferroviari, obviant la lògica, per exemple, dels corredors mediterrani i atlàntic. Perquè tot ha de passar per Madrid. Ataquen allò que millor representa la identitat dels catalans: la nostra llengua. Als jutjats, és testimonial. A la televisió pública catalana (donaria per molts articles més), cada vegada la parlen més malament i l’ús del castellà augmenta. I ara, se la volen carregar a les escoles imposant percentatges de castellà (on, per cert, la Generalitat hauria de posar recursos per tal que es complís la mal anomenada immersió lingüística, ja que en molts instituts i escoles del país, l’educació es fa majoritàriament en castellà, tal com s’ha denunciat reiteradament).

Un tracte de colònia que diuen voler emancipar amb el diàleg. Si la farsa d’aquesta taula de diàleg no són prou motius perquè els que a priori, haurien de ser més respectuosos per la plurinacionalitat i els drets de les nacions, què ens fa pensar que un altre govern ho faria? Els espanyols tenen un lema bastant popular que diu “Antes roja que rota”. Tenen clar que preval la unitat d’aquesta Espanya que han imposat a base de morts, armes, abusos… contra tots els territoris diferents de l’Espanya castellana.

Llavors… què fa pensar que això pot canviar? Doncs ahir, el govern ens va sorprendre anunciant que mantindria la taula de diàleg fins i tot amb un Gobierno de dretes a Espanya, format pel PP i… Vox!

Però no s’havia dit que s’havia d’aplicar un cordó sanitari contra l’extrema dreta? Què fa que el Govern pugui pensar que es pot saltar aquesta premissa i pactar amb aquells que aplaudien eufòrics quan la policia venia a apallissar els catalans durant el referèndum del Primer d’octubre de 2017 i que afirmava que encara ens havien picat poc?

Els presos polítics catalans han passat per la presó fins que hi ha hagut un indult, que sembla que hagi portat a molts d’ells a anul·lar el seu discurs independentista, i a ser més servicials que mai amb el regne d’Espanya. Però mentrestant, ja estan preparant l’indult als responsables de la corrupció dels ERE andalusos. Petites diferències en les quals a uns, per robar, els indulten sense passar per presó, mentre que d’altres, els empresonen per les seves idees i per permetre el que en qualsevol democràcia del món és normal: votar.

Es parla d’un cordó sanitari a l’extrema dreta, però amb el feixisme reaccionari espanyol, de les pitjors dretes reaccionàries europees, s’hi poden asseure a dialogar com si res. Amb els hereus del franquisme, aquell règim que va assassinar un president de la Generalitat del seu propi partit polític.

És tot plegat inversemblant. Però paral·lelament, volen vendre una imatge al món que lluiten per la independència?

Sembla que estem davant els pitjors gestors per dur a terme la independència del nostre país. Un Govern que ha triat mantenir sous i càrrecs autonòmics, que dur a terme el projecte pel qual els van votar, i pel que molta gent al nostre país està perseguida i imputada (imputacions i repressió que moltes vegades procedeix d’aquest Govern “independentista”).

Però el que cal combatre, doncs és el nacionalisme català i aquells que defensem la identitat nacional de Catalunya, allò que fa vint anys era tan habitual fins i tot en el Pujolisme. Ara, s’ha d’atacar a tot aquell que defensi els seus drets com a catalanoparlant, perquè no és integrador. Perquè com va dir el President de la Generalitat actual, per viure a Catalunya i ser catalans, no cal que s’integrin.

Eixamplar la base de l’independentisme no sé si ho fan, però el que si fan és eixamplar la base d’una societat cada vegada menys catalanoparlant, amb un menyspreu creixent cap a la nostra llengua, cultura i identitat. Fent la feina bruta a aquells que porten des del Compromís de Casp intentant acabar amb el nostre poble.

El cordó sanitari sembla que el volen aplicar a aquells que ens definim com a nacionalistes i volem preservar la llengua, cultura, història i identitat del nostre país. Per fer-ho, tenen clar el que han de fer: acusar tothom que no pensa com ells de ser d’extrema dreta. Però potser s’enduran una sorpresa i aquesta banalització que fan d’aquesta terminologia, se’ls acabarà girant en contra per l’abús indiscriminat que en fan. Llavors, potser serà massa tard per fer o refer cordons sanitaris.