Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Sintonitza Europa: La seguretat pública, en una cruïlla

Que ho tinguem clar, és una liberalització responsable de traves administratives.

Josep Jover
Josep Jover 02/06/2021

La Llei Orgànica 7/2021, de 26 de maig, de protecció de dades personals tractades per a fins de prevenció, detecció, investigació i enjudiciament d’infraccions penals i d’execució de sancions penals, elimina qualsevol norma anterior, estatal o autonòmica que s’oposi a aquesta i a la Directiva (UE) 2016/680, de 27 d’abril de 2016 i al RGPD.

 

D’aquesta manera, la normativa sobre videovigilància, o la normativa sobre cessió de dades entre policies han passat a la paperera de la història, i especialment fitxers de “sospitosos habituals”, d’activistes, i xiringuitos varis com podrien ser les comissions de videovigilància autonòmiques o les limitacions que interior imposava a les policies locals i autonòmiques.

 

Que ho tinguem clar, és una liberalització responsable de traves administratives. És la implementació que a partir d’ara els policies són europeus abans que espanyols. La L.O.7/2021 és, en realitat, una estandardització europea de qualitat i seguretat de les dades policials, ja que el nou cap está a Brussel·les, o millor dit a Tallin.