Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Què pretenen realment els polítics en eleccions?

-Publicitat-

Publicat: “Reptes d’ERC: consolidar l’hegemonia institucional, tenir més alcaldies que ningú. Afermar la presència a l`àrea metropolitana, revalidar pactes d’esquerres per arrabassar alcaldies a Junts”. (Nació.25/03/2023)

Què mou als polítics?

-Continua després de la publicitat -

Com a consultor he realitzat moltes seleccions, avaluacions, de directius. Entre altres recursos, utilitzo les motivacions de McClelland. Universalment admeses, s’apliquen a dirigents, líders. Diagnostiquen què els mou, a què aspiren, per què, per a què. Tres tipus:

Afiliació. Orientació a les persones. Benestar col·lectiu, integració social. Bon clima relacional. Barker: “exigeix escoltar, consultar, permanentment als col·laboradors, al poble”. Succeeix? Se sintonitza amb els votants per a millorar les seves vides i donar-los la millor resposta? El millor per a la gent,  el que desitja és sempre el nord, la preocupació dels governants?

-Continua després de la publicitat -

Assoliment. Orientació a objectius funcionals. Actuar per utilitat social: solucionar o evitar problemes seriosos de gran afectació pública, etc. Existeix com a meta el que els votants volen aconseguir… o el que els polítics de torn i lloc creuen que han de aconseguir? El que la gent desitja, mereix, és sempre la seva motivació o s’orienten a objectius personals, de partit?

Poder. Orientació a manar, imposar, estar en el cim, influir, ordenar, controlar, excloure competidors. L’eròtica del poder. “El poder és el major afrodisíac” (Kissinger) Quin ús i amb quins efectes utilitzen el poder que atorguen les eleccions? Quin lideratge”exerceixen? Autoritari, consultiu, participatiu, normalista/legalista, segons criteris propis, punitiu/sancionador…? Aquí estan les experiències de l’Estat espanyol i la seva actuació a Catalunya, la posició dels partits a Catalunya i els considerats exclusivament catalans. És el poder per el poder el que els motiva? Què diuen els seus fets?

Què MOU a ERC? Als seus actuals dirigents. En el publicat, no apareixen valors com optimitzar la qualitat de vida de la gent, la llibertat, la democràcia, serveis socials, desenvolupament, treball, infraestructures, etc. Res d’això. Què pretén ERC? Governar al màxim i en el màxim d’organismes, arrabassar alcaldies a  Junts. L’objectiu d’ERC és clar. Ho diu sense embuts: “revalidar pactes d’esquerres per arrabassar alcaldies a Junts” Eixamplarà així la base de l’independentisme o la del dependentisme? Podria dir: “arrabassar alcaldies socialistes”. No ho diu. Vol governar amb ells. És el que volen els seus militants amb criteri propi?

És l’únic partit que actua amb aquest objectiu? No. És de la gran majoria. Diuen precisar el poder per a transformar. El millor per a la ciutadania? Objectivament, no. Sol ser poder per a imposar el seu model. Què demostra l’experiència d’anys d’exercici de… poders estatals, autonòmics, locals”?

Què pretenen els altres partits?

Partits clarament dependentistes: El PSOE ha ocupat, ocupa, importants ajuntaments. Ha aconseguit alguns assoliments. Succeeix ara? Molts problemes són conseqüència de la falta de finançament, infraestructures, etc. en, per a, Catalunya. No és necessari citar-los. Què demostra que els Ajuntaments socialistes hagin exigit amb rotunditat als seus dirigents estatals l’eliminació de l’espoli, dels clars incompliments que afecten tan negativament la vida de tots a Catalunya? Res! Representa als veïns davant … el PSOE estatal, davant Espanya, … o a l’Estat espanyol, al PSOE, davant els votants locals? El elector el decideix amb el seu vot!

Partits teòricament independentistes. Els votants demanen unitat. L’única cosa lògica! Seria un referèndum. Com interpretar que la immensa majoria d’Ajuntaments de Catalunya fossin gestionats per un equip unit dels partits independentistes? Què mou als partits autoqualificats independentistes? AFILIACIÓ, ASSOLIMENT… o el PODER i EXCLOURE a les altres opcions? Els guia, motiva, el millor EN QUALITAT DE VIDA, DEMOCRÀCIA, SERVEIS SOCIALS, IDENTITAT, per a tots o… les seves ideologies, partidismes, interessos particulars?

Fins i tot, es pot pensar!, utilitzen les eleccions com a agència de col·locació dels seus fidels? Les llistes, segueixen criteris de competència personal/professional… o fidelitats? Que jutgi el lector. El seu vot ho farà.

Si els partits independentistes fossin realment coherents i orientats a l’ASSOLIMENT del millor per als votants de Catalunya, a l’AFILIACIÓ, l’única cosa coherent és la UNITAT. ERC, avui, podria, deuria, liderar-la. Junts hauria d’intentar-ho. És perfectament possible. La CUP, va per lliure. Si no la materialitzen, s’autoqualifiquen sols.

Què MOU als votants?

Molts voten per promeses, no per resultats. Quan les promeses són qüestionables, amb quin criteri triar? Per afiliació, assoliment, poder? El seu vot és l’única oportunitat en què el PODER està en mans dels electors. Si pensen a optimitzar la seva pròpia qualitat de vida, de les seves famílies; si volen que els seus Ajuntaments siguin gestionats per polítics competents, orientats als veïns, als millors OBJECTIUS, la millor AFILIACIÓ, sembla clar què han de triar.

Com a consultor, mai vaig seleccionar o vaig proposar candidats orientats al poder. Només als motivats per l’ASSOLIMENT per al BÉ de la majoria de PERSONES. Crec ha de ser el criteri per a votar!

Des de la coherència, A qui, per a què, votar?

 

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió