Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Què més ha de passar per aconseguir la unitat independentista?

Cal preparar-nos per exercir la unilateralitat democràtica que vam guanyar l’1-O. Davant la repressió, unilateralitat i unitat independentista

Joan Puig
Joan Puig 29/10/2020

Partits independentistes i entitats de la societat civil: què més voleu que ens passi per aconseguir un gran acord per guanyar la independència d’aquest país? Per negociar i que et facin cas, cal primer unitat d’acció i que ens respectin. I perquè ens respectin, ens hem de fer respectar.

Davant la repressió en contra del món independentista, d’entrada cal una reacció clara i convincent, cal que l’independentisme es deixi de collonades, com l’absurda guerra civil entre partits a les xarxes socials, i que tothom segui al voltant d’una taula i que no se n’aixequin fins a tenir un full de ruta independentista unitari amb una resposta única a la repressió del Gobierno més progressista de la història.

Abans de res, cal aturar qualsevol col·laboració amb el govern espanyol i els partits que li donen suport. És hora de revertir qualsevol pacte amb el PSOE – PSC. És hora de trencar el pacte a la Diputació de Barcelona, als Consells Comarcals i als Ajuntaments. Cal expulsar els repressors dels nuclis de poder del nostre país.

No és possible negociar mentre segueixi la repressió i mentre tinguem imputats, presos polítics i exiliats. Cal que ens tornin a respectar a Madrid. Tenim molta pressa, que la crisi motivada per la pandèmia ens està liquidant com a poble. Cal una reacció de fermesa, de dignitat. Cal exercir la independència que vam votar una majoria democràtica més que suficient. Cal preparar-nos per exercir la unilateralitat democràtica que vam guanyar l’1-O. Davant la repressió, unilateralitat i unitat independentista.

Relacionats