Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

Què justifiquen els líders a Catalunya?

” Reaccionaran” per a materialitzar el motiu de la seva elecció… o… seguir com fins ara…? S’acaba el temps!

Joan Manzano 26/07/2022
La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta, i la portaveu de Junts, Mònica Sales, votant diferent al ple del Parlament | ACN

El lideratge efectiu no tracta de fer discursos o ser agradat; el lideratge es defineix per resultats” (Peter Drucker)

Què fan per a justificar el que cobren, per al que van ser elegits?”

Paraules del nou president d’una empresa davant el comitè de Direcció. Silenci. Va continuar: “Si estan pensant en “tasques” estan completament equivocats. Si pensen en resultats, ens entendrem. Ens paguen per a materialitzar objectius, no per treballs puntuals”.

Els líders a Catalunya, què fan per a justificar la seva elecció, els seus ingressos i condicions laborals? Sorgeixen preguntes. Com a consultor he realitzat moltes avaluacions de directius. Tinc diferents factors. Un d’ells, “premisses irrenunciables per a materialitzar plans estratègics”. Quan existeixen!

No hi ha organitzacions excel·lents. Hi ha organitzacions amb líders, directius excel·lents” Ho són a Catalunya? “Un líder és qui té una VISIÓ que millora substancialment l’existent i la materialitza? Succeeix?

1: Gaudeixen els seus habitants del nivell de vida, (sanitat, educació, treball, infraestructures, etc.) de serveis socials, de respecte a la seva identitat, com aspiren i mereixen pel que generen?

2: Gaudeix Catalunya d’un nivell de democràcia, llibertat, equivalent al d’Estats referents?

Respostes vàlides, només les dels votants, no el que creguin els dirigents. Què dirien aquests?

Què justifiquen els líders “dependentistes”?
Optimitzen la qualitat de vida, la democràcia, a Catalunya? Contribueixen a millorar als seus militants i votants, o actuen per a impedir aquests valors? Els seus votants semblen resignats, conformats, amb l’espoli, la colonització, el maltractament pels incompliments de l’Estat. Des del lideratge, quins resultats ofereix la seva gestió?

Què justifiquen els líders independentistes? Van rebre un “mandat” dels seus votants. Aquests van demostrar la seva posició, el seu compromís, enfrontant-se decidits a la repressió policial l’1.0. Després: milers d’investigats. Sol·licitud de penes desproporcionades per ser demòcrates. El 155, continuïtat de l’espoli. Catalunya, sense Estatut. Què esperaven, esperen, els seus votants? Els van triar per a “materialitzar” la seva MILLOR VISIÓ DE FUTUR en llibertat, en forma de moderna república europea; democràtica de veritat, amb un nivell de vida molt superior, sense dependre en res d’Espanya. Aquest era, és, l’encàrrec! Què han fet? Quins són els resultats? Aconseguir les metes no sempre depèn de qui ho procura. Fer tot el que fan els veritables líders, intentar-ho! SÍ, depèn d’ells. Ho fan…?

Què justifiquen els líders “independentistes” en funció de per al que han estat triats, la qual cosa cobren? Resultats?

Tres premisses irrenunciables des de l’Excel·lència:

> PROJECTE COMÚ. En actuacions estratègiques, la independència ho és!, és fonamental que “tots” els dirigents acordin un pla que comprengui OBJECTIUS > ACTUACIONS > PRINCIPIS. Han de ser coneguts, respectats, per tots. L’independentisme té una meta: els beneficis de la independència. Quins resultats ofereixen els seus dirigents? Tenen projecte comú? Subordinen el partit a l’interès general?

> AUTOEXIGÈNCIA. Fer absolutament “tot” el que s’exigeix als millors líders orientats a satisfer als seus electors. Que l’auditor, historiador, més exigent no pugui trobar “res” que demostri que no van ser els autoexigents que es precisava. Demostren màxima autoexigència cara al projecte comú, l’objectiu?

> PERSEVERANÇA. Acordat el PROJECTE COMÚ, confirmada la CORRESPONSABILITAT i MÀXIMA AUTOEXIGÈNCIA de cada protagonista, DETERMINACIÓ PERMANENT cap a la consecució de la meta per moltes dificultats que es presentin. Evidencien aquesta premissa…?

Avaluació:
Quina “era” la situació, quan van ser triats?

Quin “és” avui la situació? Com la valoren els electors?

Han fet, intentat, demostrat,  el que farien els autèntics líders…?

Quins són els RESULTATS?

Si no són els que exigeix la DIGNITAT DEMOCRÀTICA de Catalunya, els que exigeix la DIGNITAT dels seus habitants,  el que exigeixen els votants… què pensen fer?
” Reaccionaran” per a materialitzar el motiu de la seva elecció… o… seguir com fins ara…? S’acaba el temps!

Si no són capaços, ja! d’elaborar un PROJECTE COMÚ, ser PLENAMENT AUTOEXIGENTS, PERSEVERANTS en la seva execució, com avaluar-los? Competents o Incompetents…? Com afectarà a tots els seus votants?
Si no “reaccionen immediatament, què pensen fer els electors? Continuar confiant en ells o… prendre la iniciativa?

També els “militants, votants” poden ser avaluats. Tenen PROJECTE COMÚ, són el AUTOEXIGENTS que requereix el seu propi projecte; PERSEVERANTS triant només als qui puguin materialitzar-lo?

Què justifiquen els líders “independentistes” en funció del que han estat triats, del que cobren, condicions que gaudeixen…?


Els seus resultats…, permeten ser considerats líders…? Reaccionaran…?