Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Per un 2019 ple d’oportunitats

Vull aprofitar aquest primer article de l’any per desitjar-vos un feliç 2019, que ens porti la llibertat i la justícia que hem enyorat en el 2018. Enrere deixem un any […]

Neus Munté
Neus Munté 01/01/2019

Vull aprofitar aquest primer article de l’any per desitjar-vos un feliç 2019, que ens porti la llibertat i la justícia que hem enyorat en el 2018.

Enrere deixem un any molt dur, en el que hem patit la repressió de l’estat espanyol i l’acció d’una justícia al servei d’aquesta repressió.

Fa pocs dies, ens reuníem per homenatjar al President Macià en el 85è aniversari de la seva mort, i a tots ens neguitejava pensar que després d’un segle, alguns dels nostres companys i companyes pateixen exili com el va patir ell, i d’altres pateixen una presó injusta, per seguir perseguint el seu somni: una Catalunya políticament lliure, socialment justa i econòmicament pròspera.

Precisament iniciarem aquest 2019 amb la celebració d’un judici injust i injustificable, contra persones innocents, respecte les quals només podem esperar la seva absolució.

Per això, desitjo que aquest 2019 seguim units, ferms en les nostres conviccions i que seguim exigint els nostres drets de país, des de la serenitat i el civisme que ens caracteritzen com a poble. Com ho hem fet sempre. Com ho varem tornar a fer el passat 21D quan molts desitjaven que aquest civisme tan nostre s’acabés trencant. No ho van aconseguir. No ho aconseguiran. I que seguim donant el nostre escalf i el nostre suport als nostres presos i exiliats i a les seves famílies.

Aquest nou any és una nova oportunitat de reiterar i reforçar el nostre compromís amb el nostre país, amb el nostre somni nacional, amb les nostres idees legítimes i democràtiques, sempre pacífiques.

I fer-ho des dels nostres municipis i les nostres ciutats, perquè el proper 26 de maig podrem expressar a través de les urnes quins pobles i quines ciutats volem construir, defensar i fer créixer. I quin país volem construir des de cada ciutat i cada poble. I en el cas de Barcelona, quina és la capital que volem per a aquest país.

I també fer-ho des d’Europa, escollint als nostres representants al Parlament europeu, que hauran de ser altaveus de les nostres justes reivindicacions fora de les nostres fronteres.

Veieu doncs que encetem un any ple d’oportunitats i de possibilitats, que us desitjo ple d’esperança, bona feina i il·lusions renovades, per a avançar cap a la consecució dels somnis col·lectius i personals.

Feliç 2019!

Neus Munté

Candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona