Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

“Mitjans d’Ocupació”…

És un gran entramat, forces d’ocupació, mitjans de comunicació, judicatura, tots formant part d’aquest estat criminal que és el poder espanyol

Joan Puig
Joan Puig 01/05/2021

Ja fa temps que hi ha mitjans, suposadament de comunicació, que ens assenyalen com a mitjà independentista, pensant que d’aquesta manera laminen el nostre paper i la nostra credibilitat. Fa pocs dies, l’e-notícies, un mitjà amb una llarga tradició d’atacar-nos pels nostres posicionaments, va assenyalar-nos, indignat, per haver definit les forces de seguretat de l’estat, com a “forces d’ocupació”, quan, en definitiva, és una veritat com un temple: l’estat utilitza els seus cossos armats per anar en contra de Catalunya. Això és el que fan les forces ocupants: anar contra el poble en lloc de protegir-lo.

Ho vam veure amb tota crueltat l’1-O i ho estem veient constantment, molts altres dies, quan segueixen àrduament treballant per impedir qualsevol acte relacionat amb aquella gran festa de la democràcia, buscant proves per reprimir o per posar milers de bons ciutadans a la presó, acusats d’un suposat delicte de democràcia.

L’e-notícies, com també el tot poderós El Español/Crònica Global, són mitjans al servei de les clavegueres de l’estat, amb la missió de fer mal com sigui a l’entorn independentista. Però a pesar de totes les seves mentides resistim i seguirem endavant per denunciar tot el seu joc brut.

Així doncs, a més de forces d’ocupació, també tenim “Mitjans d’Ocupació”, que fan la seva feina pagada amb diners de l’estat d’ocupació. Alerta, però, que si l’e-Notícies i El Español/Crónica Global són la primera línia, n’hi ha d’altres de mitjans que ho fan de manera més soterrada i dia a dia es constata que tenim els grans mitjans de comunicació radicats en el nostre país en contra del procés independentista. I el més greu és que ens estem deixant colonitzar els nostres mitjans públics de comunicació. Només cal mirar els tertulians i opinadors que participen en els programes de TV3 i Catalunya Ràdio: si no estàs vinculat al Grup Godó, quasi que no surts.

Cada dia en són més i, paral·lelament, els informatius cada cop són més neutres i menys crítics amb el govern espanyol. A cada nou telenotícies més es normalitza l’ocupació de Catalunya per part d’Espanya. El darrer exemple n’és la informació sobre el lliurament del document sobre els fons europeus enviat per Espanya a Brussel·les: cap critica, com si fos una impecable obra de caritat, quan sabem, com ho ha denunciat “Octuvre”, que tot s’ha manegat i decidit als despatxos de la Moncloa, sense la participació de cap dels governs autonòmics, i ni molt menys el català, tot i les diverses votacions al congreso donant suport al govern amb la promesa de “cogovernança” en aquest tema dels fons europeus.

Fixeu-vos com en som de bona gent els catalans que vacunem les forces d’ocupació (els seus integrants tampoc no tenen tota la culpa de la repressió que patim), financem els “Mitjans d’Ocupació” i beneïm la “bona tasca” del govern espanyol en la seva preocupació pel nostre país, com ara en la celeritat en indultar els nostres presos polítics, que segur que arribarà ben aviat, com a mínim tan ràpidament com van indultar a responsables de crims d’estat, com Vera i Barrionuevo, que, recordem, van ser fora de la presó en qüestió de mesos. És un gran entramat, forces d’ocupació, mitjans de comunicació, judicatura, tots formant part d’aquest estat criminal que és el poder espanyol.