Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

[VÍDEO] Octuvre detalla amb pèls i senyals la nova ensarronada del Gobierno amb la gestió dels fons europeus

Tot i que ERC va donar suport a l’estat d’alarma i als pressupostos de l’Estat pel compromís que la Generalitat podria participar en la gestió un cop més s’ha consumat la presa de pèl

Redacció
Redacció 30/04/2021
Pere Aragonés i Quim Torra en primer terme amb Pedro Sánchez al darrere a la mesa de diàleg. Un cop més el Gobierno ha pres el pèl als partits catalans.

El nou vídeo d’Octuvre denuncia que el Gobierno del PSOE i Podemos i les empreses de l’Ibex 35 s’estan repartint els diners dels fons europeus des dels seus despatxos a Madrid mentre distreuen l’opinió pública amb les picabaralles de les eleccions a la Comunitat a Madrid o la vaccinació de les forces d’ocupació a Catalunya. Marta Sibina hi detalla la “presa de pèl” que es prepara amb el repartiment de l’allau de milions que arribaran a l’Estat espanyol. Recorda com el PSOE el 30 de maig del 2020 va arrencar d’ERC el vot favorable a l’estat d’alarma a canvi de tornar a reunir una taula de diàleg que no s’ha tornat a reunir i el compromís que Catalunya podria gestionar els fons, cosa que tampoc passarà. Quan el 26 de novembre ERC tanca l’acord amb el Gobierno per aprovar els pressupostos de l’Estat el partit torna a dir que és a canvi de poder gestionar els fons europeus. Però el 28 de gener d’aquest 2021 el Gobierno porta al Congreso el decret sobre com es gestionaran aquests diners , que va prosperar, cal recordar-ho, gràcies a l’abstenció de Vox. Aquell dia Sánchez, ara que fa tants escarafalls amb l’extrema dreta, reconeixia el “sentit d’Estat” de Santiago Abascal. Un cop aprovats l’estat d’alarma i els pressupostos el PSOE i Podemos van passar-se pel forro l’acord amb ERC i centralitzaven la gestió dels fons. Queda tot lligat perquè la Generalitat no pugui tenir cap participació ni el més mínim poder de decisió sobre com repartir i gestionar els diners que arribaran de la UE. És la història d’una nova ensarronada per part de l’Estat a Catalunya. La pregunta d’Octuvre és: “Fins quan l’independentisme català permetrà això”.

Molts més detalls al vídeo que podeu veure en aquest fil de Twitter: