Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La repressió vol silenciar-nos, però no ho aconseguiran!

-Publicitat-

Si esteu llegint això és que he estat detingut pels Mossos d’Esquadra arran de la mobilització per a denunciar l’acte de provocació feixista del passat dia 7 de febrer a Valls.

Ara fa uns dies vaig rebre una estranya trucada telefònica en nom del Grup d’Investigació de Delictes d’Ordre Públic de la Brigada Mòbil on m’anunciaven que estava denunciat pels delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics durant el míting de VOX a Valls i per això em citaven a declarar a comissaria.

-Continua després de la publicitat -

Com podeu comprovar amb els vídeos i imatges d’aquell dia que diferents mitjans van publicar, a Valls hi va haver una mobilització tranquil·la que només va ser alterada per unes càrregues sense cap mena de sentit per part de la BRIMO. Més enllà de l’estranyesa d’aquests càrrecs que se m’imputen tenint en compte que no hi va haver enfrontaments, també em va sorprendre que tot això es comuniqués mitjançant una trucada telefònica des d’un número ocult que no oferia cap mena de seguretat.

Constant la manca de seriositat i l’absoluta certesa de no haver comès cap dels delictes que se m’imputen, no vaig acudir a aquella citació.

-Continua després de la publicitat -

El dia 7 de febrer, com molts altres, vaig fer un seguiment de la mobilització per les xarxes i vaig denunciar l’actuació policial desmesurada que hi va haver. Fent ús de la teòrica llibertat d’expressió, no m’he cansat de denunciar, molts cops amb reculls de proves gràfiques i vídeos, la brutalitat i la impunitat policial, agreujada aquests darrers anys.

Curiosament, els dies previs i posteriors al míting de Valls vaig rebre amenaces per les xarxes de perfils vinculats a la ultradreta pel sol fet d’informar. A més, arran d’altres denúncies sobre actuacions policials, a aquest linxament també s’hi van sumar perfils que feien gala de ser membres d’unitats policials d’ordre públic.
S’ha parlat molt de l’existència de fitxers policials il·legals o llistes negres d’activistes. El que sí que està al 100% confirmat és la recent creació d’aquest GIDOP, un grup dependent de la BRIMO format per un Sergent, dos Caporals i una dotzena de mossos més que es dediquen a perseguir, identificar i encausar a independentistes i antifeixistes.

Per a la gent de base no hi ha indults o “desescalada” que valgui. La repressió no només no s’ha aturat, sinó que segueix setmana a setmana. Ja som més de 3.800 represaliats, en diferents graus, des del 2017. I sovint molts d’aquests casos, alguns d’ells amb elevades condemnes o peticions de presó, pateixen el silenci mediàtic. No convé trencar amb el relat i amb el blanquejament de l’Estat Espanyol.

Però també és molt greu que un cos depenent del Departament d’Interior, amb consellers de JxCat i ara d’ERC, creï noves eines i intensifiqui la imputació i la repressió contra independentistes.

Quedarà el dubte de si aquesta detenció està basada o vinculada a la meva activitat i denúncies a les xarxes socials o a diferents mitjans. Del que sí que poden estar segurs és que amb això no aconseguiran callar-me. Defensaré la democràcia i el dret a la llibertat d’expressió fins al final. Gràcies també a vosaltres per dedicar-me una engruna del vostre temps a llegir aquest article.

Llibertat, amnistia total i República Catalana!

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió