Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

La força del poble

Fins quan penseu que podrà justificar el regne d’Espanya la inestabilitat que es generi a Catalunya?

Albert Donaire Malagelada
Albert Donaire i Malagelada 15/10/2019

Aquest 14 d’octubre, dos anys més tard de l’octubre en el que milions de catalans vam sortir al carrer a defensar la democràcia i el nostre dret a votar, hem tornat a viure una jornada intensa de mobilitzacions a Catalunya, després de conèixer la sentència ignominiosa per part d’un tribunal polític que ha aplicat una venjança enlloc de fer justícia.

 

Una sentència plagada d’errades, com en qui recau la titularitat d’educació, o bé on ha quedat palès que tenien decidida la condemna molt abans de començar el judici, ja que com han dit, cap testimoni ha servit de res en aquesta sentència.

 

I un cop coneguda la sentència, ha arribat l’hora del poble. L’hora en el que els catalans hem tornat a sortir al carrer i que s’ha demostrat de nou que, malgrat la gran quantitat d’efectius enviats pel Regne d’Espanya per a silenciar el poble de Catalunya, malgrat la violència que han exercit contra manifestants en actitud pacífica, no han estat capaços de controlar la mobilització ni el control del territori.
Un dia en el que no han pogut impedir el tall de diferents vies ferroviàries, de multitud de carreteres, i de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat.

 

Seguim demostrant que la força de la gent determinada i amb la lluita no violenta, sobrepassa les aptituds d’un Estat que només sap utilitzar la força per reprimir el dret a manifestació. Un Estat incapaç d’asseure’s a una taula a dialogar i amb una premsa que aplaudeix amb les orelles i justifica o amaga la realitat del que succeeix a Catalunya.

 

Ha estat tal l’èxit, que ja han sortit sindicats policials espanyols a reclamar al Gobierno que instin a les xarxes socials a tancar tots aquells comptes que incitin a la mobilització de la gent per a lluitar pels seus drets.

 

Sí, ja no s’amaguen de les seves actituds més feixistes. Ho demostra com s’ha aconseguit fer TT mundial el hashtag #SpainIsAFascistState.

 

El Regne d’Espanya hi té molt a perdre, ja que saben que sense Catalunya, no poden afrontar els seus deutes i que són un país totalment insostenible.

 

El que s’ha fet avui ha afectat una part de l’economia, ja que amb el bloqueig de l’aeroport, s’ha portat a la gestora d’aquest a registrar una baixada de les seves accions a la borsa.

 

Avui els catalans hem après una lliçó molt valuosa: la lluita no violenta ens ha dut a controlar el nostre territori i a dir al regne d’Espanya que hem perdut la por i que som als carrers per quedar-nos-hi. Que no només lluitem per la independència, sinó que sortirem tossudament per defensar que no ens manllevin els nostres drets més fonamentals.

Tenim les eines per aconseguir els nostres objectius, tenim la gent, tenim un poble que ha demostrat estar a l’alçada, malgrat des de diversos mitjans s’hagi intentat silenciar tot aquest moviment i des de determinats sectors polítics, hagin intentat desactivar la reacció.

 

Ara cal que la gent segueixi activa i endollada a les xarxes socials. No permeteu que ningú us desmobilitzi. No permeteu caure en el parany de cap polític.

Ells hi són per a obeir la voluntat del poble de Catalunya. Per obeir la voluntat de la gent que els vota a les urnes, i no al revés.

 

Els hem escollit per a un objectiu, i si no es veuen capaços de fer-ho, el poble ha de ser conscient que tenim la clau per a canviar aquesta situació i d’escollir representants lleials a la voluntat del poble.

 

La mobilització d’ahir va ser tot un èxit. I hem de seguir en aquesta línia per tal de posar l’estat espanyol contra les cordes i obligar-los a asseure a la taula de negociació  i escoltar les demandes del poble de Catalunya.

 

No ens limitem a contemplar-ho des de casa. Sortim al carrer i participem en les mobilitzacions. La clau d’aquesta victòria només depèn de nosaltres.

 

Fins quan penseu que podrà justificar el regne d’Espanya la inestabilitat que es generi a Catalunya?

 

Som i serem. Via fora, catalans!

Relacionats