Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La Corina de fum

La República espanyola només seria per nosaltres el mateix carceller amb un canvi de vestuari.

Sara Sànchez 20/07/2020

Ho sé. No sóc lampista, però això fot una pudor de cremat que fa caure de cul a terra. El judici contra els Pujol per organització criminal assenyala l’evidència que són una família de xoriços, però també que l’acusació apareix en el precís moment o en què l’escàndol del Borbó es fa irrespirable i ja res del que pugui dir l’expresident és rellevant. El “campechano” ha tocat ja tots els pals dels 10 manaments i, si no fos inviolable, podria ser jutjat per tots. Així que, deixem estar la Corina de fum i al caçador d’elefants que, com veieu, els importa ben poc als seus súbdits emèrits unionistes. Imagineu-vos, per un moment, què no faria ell i el seu fill amb els independentistes, si Espanya no formes part d’Europa.

 

També es vol jutjar la família de l’ex-Molt Honorable en el moment precís que el legítim president Puigdemont forma un nou partit sense les restes del partit convergent; en el moment precís en què hi haurà molt de fum, una fumera impressionant, des de TVE a la Sexta i des d’Antena3 a Telecinco, els mitjans de totes les ideologies unionistes ara juntes amb el “contubernio” però ara també amb les esquerres Ibèriques independentistes i sobiranistes que es posaran a torrar un bon xai a la brasa amb uns bons calçots sucats amb romesco.

 

A Can ERibérica, segons el CIS, tenen guanyades les eleccions i el tripartit s’està posant en marxa, però jo segueixo sentint olor a cremat, com si la cosa no anés com diuen, com si l’enquesta de Tezanos estigués tan precuinada que fes gust de cremat i necessites llençar l’últim petard que els queda malgrat que la pólvora estigui molla i no acabi de fer un pet massa gros. Els Pujol se’n sortiran, tot i ser uns delinqüents, perquè tenen un gran advocat, potser el millor, i perquè els delictes estan prescrits. Això ho sap tothom, fiscals i jutges inclosos, i, per tant, ni els Pujol tiraran de la manta ni aniran a presó, però potser, el ciutadà que ha d’anar a votar a les úniques eleccions que hi haurà a Espanya fins d’aquí a tres anys, les autonòmiques catalanes, si es fa molt de fum i ERC i comuns en parlen matí, tarda i nit, a tots els mitjans, sobre els mafiosos convergents Pujolistes i la possible correlació d’idees entre el corrupte Pujol i el terrible president Puigdemont, potser així aconsegueixen que Juntsxcat no guanyi les pròximes vinents.

 

La República espanyola està en marxa i els Borbons preparen la fugida, que no la seva ruïna, perquè tots sabem que són com el “guadiana generation “i sempre se’n surten, que són de la part de l’Espanya feixista.

 

Alerta, doncs, que jo sóc dels que creuen que estem més a prop de la independència del que ens pensàvem. Si no, perquè Espanya ha tret l’últim comodí que li quedava, la trucada del públic, davant d’un escàndol català que pugui distreure una mica el focus mediàtic de l’atenció sobre la Zarzuela? I si pot ser també, aturar l’independentisme.

 

Esperem, però, que l’estat s’equivoqui i que juguem bé les nostres cartes. La República espanyola només seria per nosaltres el mateix carceller amb un canvi de vestuari. La independència l’hem de començar nus. Tant se val que ha passat avui a Poblet amb els Borbons o la Brimo. Sóc República catalana, sóc independentista nacionalista, sóc ciutadana de Catalunya.