Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

I si JuntsxCat, ERC i la CUP expulsessin els regidors que pacten amb els del 155?

Al País Valencià, els regidors del PSPV i de Compromís que pactin alcaldies amb els regidors del PP, Cs o Vox són expulsats sense contemplacions, com en el cas de […]

Joan Puig
Joan Puig 16/06/2019

Al País Valencià, els regidors del PSPV i de Compromís que pactin alcaldies amb els regidors del PP, Cs o Vox són expulsats sense contemplacions, com en el cas de l’emblemàtic Ajuntament de Sueca (La Ribera Baixa) on va guanyar Compromís i aquest dissabte, contra tot pronòstic, va ser elegit alcalde Dimas Vázquez del PSPV al pactar amb els regidors del PP i Cs.

La reacció del PSPV ha estat ràpida i contundent: obrir expedient d’expulsió a l’alcalde i els regidors socialistes que han pactat amb la dreta, la decisió es fruit d’un acord entre el PSPV i Compromís a tot el País Valencià.

A Catalunya, els partits independentistes no podien haver fet el mateix? Ens trobem en una situació complexa, de repressió per part de l’Estat i gràcies al PSOE, PP o Cs tenim presos polítics, patim un control de les finances de la Generalitat i en cap cas Pedro Sánchez ha demostrat voluntat de negociar res.

La manca d’unitat estratègica ha provocat ganivetades independentistes o intents en aquest sentit en uns quants municipis de Catalunya, imatges evitables produïdes a Sant Cugat, Figueres, Calella, o intents de pactes inconfessables a Girona o Santa Coloma de Farners. Com a resultat, l’independentisme ha rebut una forta patacada.

Esperem que aquests lamentables fets provoquin una reacció per concretar una uniat d’acció guanyadora per aconseguir la República Catalana i mantingui viu l’esperit de l’1-0. I una darrera qüestió, a Hong-Kong, la desobediència massiva ha aconseguit de moment derrotar a tota la poderosa Xina, per això no entenc el silenci de la plataforma “Som el 80” davant l’operació d’Estat per evitar un alcalde independentista a Barcelona. Amb el seu silenci, han col•laborat a fer possible un veritable escàndol, que Ada Colau ha pervertit el seu moviment per mantenir-se a una alcaldia que no li correspon.