Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

I si fem fora els del 155 de l’Ajuntament i Diputació de Barcelona?

Ah! I que diuen Òmnium i l’Assemblea d’un acord d’aquestes característiques? Som el 80% o no?

Joan Puig 26/09/2019

ERC, Comuns i JuntsxCat han aprovat una moció al ple de la DIBA per tornar a penjar el llaç groc, un fet que no garanteix que el PSC ho acabi fent.

I si d’una vegada aquests tres partits treballen pel país i no pas en clau partidista, s’asseuen en una taula i prenen decisions pel benefici de la ciutadania, en lloc de quedar-se amb mocions de cara a la galeria que finalment els del 155 no accepten?

I si, d’una vegada, aquests tres partits deixen de costat les fòbies entre ells? I si van a Lleida i pregunten i s’informen pel pacte de la Paeria?

Què ens cal amb urgència?

1- Un accord a l’Ajuntament de Barcelona de les tres forces polítiques que garanteixi l’alcaldia per l’Ada Colau i un govern municipal de les tres forces polítiques i amb l’aprovació dels pressupostos municipals.

2- Un acord a la Diputació de Barcelona de les tres forces polítiques i que garanteixi la presidència per ERC i amb vicepresidències pels Comuns i JuntsxCat.

3- Un acord de les tres forces polítiques per aprovar els pressupostos de la Generalitat i, si s’escau, entrada al govern de la Generalitat de Catalunya en Comú (obert igualment a la incorporació de la CUP).

4- un gran acord de les tres forces polítiques per garantir fer fora d’on sigui possible de les forces polítiques del 155 fins que no tinguem garantida la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Ara, que les diferents forces polítiques que diuen formar part del “Som el 80%” expliquin els motius per no signar aquests acords! Que ho expliquin a la seva ciutadania el seu ‘No’ a una unitat estratègica com a resposta a la salvatge sentència d’un Estat com l’espanyol que mai perdona.

Ah! I que diuen Òmnium i l’Assemblea d’un acord d’aquestes característiques? Som el 80% o no?