Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

I la Reina Sofia?

Ara se sap que quan la reina ja havia fet la seva feina de fer fills, se’n va anar a viure amb la seva germana a Londres i només venia pels actes oficials

Sara Sànchez
Sara Sànchez 12/08/2020

He de dir que a mi no em genera cap mena de sentiment, però crec que cal analitzar la situació. Llegeixo explicacions contradictòries, i com que algunes persones parlen que en el sou estava implícit que el Juanca fugat li pogués fotre les banyes a la Reina, o que a on tenia ella la dignitat, una dona tan professional, per deixar-se entabanar així pel rei emèrit… En fi.

A veure, posem ordre, nens i nenes! La monarquia és una empresa, una multinacional, d’acord? Però una empresa llegendària amb segles d’ocupació a la península Ibèrica i per tant, deixem-nos estar de collonades.

Aquesta empresa treballa únicament pel seu benestar personal, i és ben cert que aquesta última etapa monàrquica es va dir que els reis havien deixat de banda la Cort de Marquesos, Ducs i Barons perquè no tinguessin els mateixos privilegis que la Família Reial, perquè el sistema ja era carrincló i molt antic, i que volien ser més austers… FALS, el que passa és que la cort no tenia un duro i creava despeses de manteniment i el monarca va fer un ERO i se’l va anar traient de sobre, potser a costa de llimar costures aquí i allà, però ja sabem que això, els Borbons ho fan “de luxe”. El que sí que va fer el Juanca abans de la transició és crear-se la seva cort que es diu Ibex-35, una cort de vassallatge que venia del Franquisme i que no només no li creava despeses, sinó que li va començar a donar beneficis. Són aquests senyors que han anat de viatge durant tots aquests anys de “democracia que nos hemos dado entre todos” amb el rei Juanca venent productes i cobrar comissions, utilitzant la Marca España a tort i dret, mentre els humiliats treballadors ens deien que no estalviàvem PROU i treballàvem, POC i LENT.

Aquesta empresa no només no ha treballat pel ciutadà espanyol. Sí que ells no han sigut mai una Família Reial Espanyola, perquè ara se sap que quan la reina ja havia fet la seva feina, que era fer fills i en va fer tres, i sobretot l’hereu mascle, se’n va anar a viure amb la seva germana a Londres i només venia pels actes oficials, on ens oferia aquell somriure professional i aixecament de mà amb moviment d’esquerra a dreta, o de dreta a esquerra,- perquè amb això, i només amb això, la SOFIA és molt demòcrata- i on passades unes hores, se’n tornava a casa seva, al Regne Unit. També sabem que la Sofia professional parlava i parla amb els seus fills en anglès i alemany, i el Juanca ho fa en anglès o castellà, res de gallec, català o basc.
Aquesta empresa, aquesta multinacional, sap des del primer dia quina era la seva feina i tot aquest rotllo de què la Reina estava enamorada i que la decepció la va fer portar a recollir-se amb la seva germana, és aquesta història que ens han volgut vendre contínuament. Espanya i Grècia eren monarquies destronades, que volien tornar a casa. Ells dos van fer la seva feina, que era perpetuar la monarquia amb el beneplàcit del dictador Franco i els “demòcrates” dels EEUU com un tal Kissinger. Recordem també que es van casar pels dos ritus religiosos, l’ortodox i el catòlic, no fos pas que al final la cosa anés molt rodada i fossin reis d’Espanya i també de Grècia, no se sap mai, tot ha d’estar sempre “atado y bien atado” aquí i allà.

Per tant, la reina Sofia no ha patit cap mena de traïció. Són socis a parts iguals i cadascú fa de la seva vida el que li rota. La resta han estat milions d’articles per omplir la vida avorrida d’un poble mancat d’informació veraç. No penso entrar en discussió de quin tipus de relació personal hagin tingut aquestes dues persones identificades com el Campechano i la Profesional i no m’interessa com se’ns ha venut aquesta història i quan me n’adono tota aclaparada que posant Google, i escrivint la frase “mare reina Sofia” em surten enllaços de diaris suposadament republicans i independentistes amb titulars tipus “bla- bla” fluixejo en colors, Redéu!

-Joan Carles I va ocultar a la Reina Sofia la mort de la seva mare
Peñafiel: “La Reina Sofia ha fracassat com a muller, mare i dona”
-El motiu pel qual la Reina va aguantar les banyes…

En fi, tot un seguit de despropòsits en desviar el que de veritat se’ns hauria d’haver informat, i és que la monarquia no només no ha donat estabilitat, sinó que només ha donat dividends als de sempre i probablement de manera il·legal.

Així que només opino amb relació a com m’interessa que caigui la monarquia. No perquè desitjo la República Espanyola, perquè ja he dit que tampoc m’interessa (una República espanyola pot ser d’extrema dreta), sinó per com podem afeblir Espanya per tenir més facilitat per poder marxar. De fet, això és l’únic que m’importa de la monarquia, i pel que fa a aquesta empresa multinacional només hi podia desitjar que la justícia caigui amb tot el pes sobre ella, però és evident que en aquest país governa l’Ibex Reial dels-35 amb totes les seves comissions, judicials i policials.
La reina Sofia és una professional encarregada que aquesta multinacional li doni beneficis a ella, els seus fills i els seus néts per moltes generacions, i a ella el ciutadà espanyol no l’importa per res, i als catalans ni us ho explico. Fixeu-vos que com a professional que sap 7 o 8 idiomes, la Sofia parla el castellà de manera penosa i no li hem escoltat mai una paraula en català, però és clar, això de les colònies, a ella com a família del “A por ellosle pilla muy lejos“.