Divendres, 18 de setembre de 2020 - Edició 785
La República

Esteu “locus” o què?

On és aquella república catalana efectiva que ens vam donar entre tots els parts del 21 de desembre de 2018?

Sara Sànchez
Sara Sànchez 03/08/2020
Imatge d'arxiu de Gabriel Rufián

Estic fins als ovaris del partidisme d’Esquerra Republicana, i més en un moment econòmic i sanitari tan greu, on qualsevol inversió és pura supervivència. Doncs bé, el partit acaba d’entregar un document als ajuntaments on governa, demanant al govern de la Generalitat una modificació urgent i immediata del decret 16 / 201 sobre les renovables. Una llei que el mateix govern independentista va aprovar fa tres mesos amb el beneplàcit de la mateixa ERC.

La pregunta és: Ara quina excusa li posaran per la paralització temporal de tots els projectes renovables? Sempre anteposen el partit al país, però això ja és molt greu. Ara no els va bé electoralment que Junts per Catalunya pugui votar aquestes renovables? És evident que llavors no podran anar dient que JUNTS és la dreta burgesa catalana.

De veritat que a vegades penso que el cervell polític d’aquest partit el tenen a la pebrotera, perquè diuen ser molt d’esquerres i els més feministes, però tenen la cúpula farcida de testosterona. De fet, l’única dona visible ara mateix al partit és la portaveu Maria Vilalta, que no és més que un còpia virtual del que diu el partit, i que no se’n surt mai, ni en una coma, del discurs que li han encarregat llegir. A més, tot el que transmeten és en clau exclusiu d’estratègia partidista. La idea és poder sumar i com més ràpid millor, amb una xerrameca banal que esgarrifa, i que els està convertint convertint amb el Podemos espanyol i els espanyols “podemitas” s’estan convertint en el PSOE inútil, i el PSOE inútil, amb la dreta espanyola, i la dreta espanyola amb l’extrema dreta espanyola, i la ultradreta és fidel al Borbó del “A POR ELLOS”, arribant definitivament al caos polític.

Catalunya està molt enrederida en energia regenerativa, i no ens podem permetre aquestes venjances partidistes. Perquè és aquest estil antic, ranci i autonòmic que ja no podem acceptar, perquè compromet empreses que estan invertint a casa nostra i que podria permetre un estat del benestar 5.0 del que tant hem parlat. És curiós però sembla, que Esquerra estigui més còmode amb els Ferrovial de tota la vida que amb una aposta forta de futur. I tot i que repeteixen un cop i un altre que no volen formar un altre tripartit amb el PSOE català, només tenen a la boca que són d’esquerres com si això fos garantia d’èxit, i oblidant (i ja de fet fent què oblidem), que són menys independentistes però “guais”.

I tot això mentre constatem que la Generalitat té:
-Autonomia plena sobre el 6,3% de la despesa en Salut, Educació i Protecció Social -Autonomia elevada sobre un 2,4%
-Autonomia limitada sobre el 58,1%
-Autonomia nivell 0 en el 33,2 %

On és aquella república catalana efectiva que ens vam donar entre tots els parts del 21 de desembre de 2018??
Les últimes notícies ens parlen de la caiguda del 18,5% del PIB espanyol durant el segon trimestre de l’any, i això només és comparable amb l’enfonsament econòmic generat per greus enfrontaments com la Guerra Civil o anys de dictadures. De veritat que esteu fent politiqueig de mala mort per guanyar quatre cadires més, mentre espanya, utilitzant la desfeta, vulgui retallar definitivament Catalunya del mapa econòmic i social?

Esteu “locus” o què?

Relacionats