Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Barcelona, capital de la República o capital de l’Autonomia

Ens agradi o no, aquest és el repte: o guanyen els independentistes o guanyen els autonomistes. I ja sabem el que passa quan en els moments delicats no tenim la […]

Joan Puig
Joan Puig 23/09/2018

Ens agradi o no, aquest és el repte: o guanyen els independentistes o guanyen els autonomistes. I ja sabem el que passa quan en els moments delicats no tenim la capital del país en mans independentistes: L’1-O ho vam comprovar, els comuns tenien l’alcaldia i no van fer tot el que podien.

Barcelona serà el baròmetre independentista de les properes municipals. Si la capital té alcalde independentista o autonomista serà el que marcarà els titulars de la caverna mediàtica espanyola.

Fins ara, Colau era el mal menor per aturar els independentistes per a les elits barcelonines, però ara Colau es troba en hores baixes i la figura provinciana d’un ex-primer ministre francès causa furor. Un fet que estem veient a la capçalera històrica barcelonina, La Vanguardia, que ha decidit apostar fort per Manuel Valls.

L’independentisme, si vol, ho té guanyat, només cal que faci les coses bé.  Ara, el que no entendrà la majoria ciutadania independentista és que perdem aquest un cop més la capital del país. Cal tenir en compte que hi ha una clara majoria de ciutadans independentistes a Barcelona però la mala relació entre els líders independentistes pot regalar la capital del país a Manuel Valls o, com a mal menor, a Ada Colau, un veritable desastre per la República Catalana.