Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

L”Akelarre’ feminista que desperta el Maldà

Les nétes de les bruixes que no vau poder cremar estan actuant al Maldà. ‘The Feliuettes’ t’injecten una pòssima de realisme barrejat amb humor i tragèdia a les venes a […]

Marina Almansa
Marina Almansa 27/03/2019

Les nétes de les bruixes que no vau poder cremar estan actuant al Maldà. ‘The Feliuettes’ t’injecten una pòssima de realisme barrejat amb humor i tragèdia a les venes a ritme de cabaret provocador que et fa riure alhora que t’etziba una galtada que desperta. Un còctel negre de totes les escenes heteropatriarcals que ens puguem imaginar (o no). “Jo sóc masclista” és la primera frase que vocalitzen i que ja és una declaració d’intencions de l’espectacle: l’autoparòdia rondarà en més d’una escena. Un musical de dones reivindicatiu i feminista, punyent, irònic i, en alguns moments, esfereïdor, que crida a la màgia negra, el poder femení i el terror de la caputxeta vermella.

L’obra dirigida per Miriam Escurriola –que matissa com cabaret berlinès- és una barreja entre gags, música en directe, en mans de l’artista Gerard Sesé, i una vagina gegant, la veu de la saviesa feminista. Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau representen tot allò que no veiem i ens afecta per ser dones però també tot allò que passem per alt sense ser conscients de com n’és, de masclista, el nostre dia a dia.

“El senyor Ramon empaita les criades”. Quants cops hem cantat aquesta cançó. Tantes que encara no ens n’havíem adonat com de tòxica n’és. O els valors que, de petites, vam empassar-nos amb els clàssics i no-tant-clàssics de Disney, que també reben de valent. O el ‘Copa, tampó o compresa?’, el dilema de barra de bar femenina i que es pregunta el grup en un dels moments àlgids de riures i amb un posterior orgasme que esmicola el tabú de la masturbació femenina. Però hi ha moments que fan aguantar la respiració, que versen sobre la violència de gènere, les pel·lícules porno o el masclisme que es propaga impunement sota l’anonimat de les xarxes.

‘The Feliuettes’, que seran al Maldà fins al 13 d’abril, t’interpel·len i et transporten amb humor negre, faula idiota i perversa, el kitsch, l’absurd tractant els tòpics i estereotips, amb la valentia de riure del feminisme però també amb la voluntat de fer reflexionar a l’espectador sobre el masclisme que propaga sense saber-ho.

Relacionats