Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Aixequem la suspensió de la Declaració d’Independència!

Dia històric avui a Catalunya amb un seguiment massiu de la vaga general convocada pels drets i les llibertats per l’Intersindical  

Joan Puig
Joan Puig 18/10/2019

Dia històric avui a Catalunya amb un seguiment massiu de la vaga general convocada pels drets i les llibertats per l’Intersindical  

La ciutadania ha demostrat tenir molt clar el que vol. L’èxit de les diferents convocatòries, les marxes per la llibertat convocades per l’ANC i Òmnium, les diferents mobilitzacions convocades pels CDRs, el Tsunami Democràtic, Pícnic per la República i molts més, mereixen una resposta política dels partits independentistes que estigui a l’altura.

Les mobilitzacions viscudes avui i els últims quatre dies són tant o més importants que les marxes històriques com la marxa de la sal de Gandhi que va portar l’Índia a la independència, el motí del te, avantsala del naixement dels EUA, o la nit de Bronze d’Estònia i això ha estat possible gràcies a un poble mobilitzat, esperant instruccions per actuar i, el més important, sense por. Gent que ha desconnectat d’Espanya i que no veu cap futur a seguir formant part d’un Estat que no respecta els més mínims drets democràtics.

Us imagineu aixecar la suspensió de la Declaració d’Independència avui, amb tota aquesta gent al carrer? Amb un govern espanyol en funcions, pocs dies abans d’unes eleccions espanyoles que poden córrer perill a Catalunya, amb una economia espanyola artificialment suportada, amb uns partits espanyols plens d’odi a Catalunya, amb unes forces de seguretat que ja mostren cansament?

Una resposta a l’altura del moment. I que seria guanyadora perquè hi ha tot un poble mobilitzat al darrere. Un poble que no tan sols veuria amb molts bons ulls l’activació de la “Declaració d’Independència” sinó que la desitja i defensaria a ultrança.

Líders polítics independentistes i autodeterministes, Puigdemont, Torra, Junqueras, Ada Colau, Carles Riera, Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú, i CUP, accepteu el repte? Sigueu valents, doneu resposta al clam de la vostra gent, que vol viure en llibertat en el marc de la República Catalana.

Aixequeu la suspensió de la Declaració d’Independència avui mateix!

Relacionats