Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

[Vídeo] Una senadora del PP menysprea els assassinats per la Guerra Civil i el franquisme

La senadora del PP, Ester Muñoz, ha definit el pressupost que destina l’Estat a la memòria històrica com els “15 milions perquè vostès desenterrin uns ossos”. Va dir-ho ahir, en una pregunta […]

Redacció
Redacció 06/02/2019
La senadora del PP, Ester Muñoz/ Twitter @EsterMunoz85

La senadora del PP, Ester Muñoz, ha definit el pressupost que destina l’Estat a la memòria històrica com els “15 milions perquè vostès desenterrin uns ossos”. Va dir-ho ahir, en una pregunta al Senat relacionada amb l’estat de la Justícia a Espanya, amb una intervenció que ha aixecat polseguera pel seu menyspreu als assassinats per la Guerra Civil i la dictadura franquista que encara resten enterrats en foses comunes. Segons ella, aquest pressupost s’hauria de gastar en millorar els salaris de jutges i fiscals.

Tot i l’enrenou que van causar les seves paraules, Muñoz es va negar a disculpar-se en un principi (avui ja ha hagut de fer-ho) i es va justificar dient que no es referia “als que estan a les cunetes”, sinó al projecte d’exhumar les restes mortals de Francisco Franco de ‘El Valle de los Caídos’. Amb tot, és conegut que les despeses per desenterrar el dictador no arribarien a 15 milions, sinó a desenes de milers d’euros.

Relacionats