Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

[Vídeo] Un jove amb una estelada deixa retratat l’unionisme concentrat davant l’IES El Palau

Una cinquantena de persones s’han reunit aquest dijous per escridassar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a l’IES El Palau de Sant Andreu de la […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 27/09/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @KasperJuul_0

Una cinquantena de persones s’han reunit aquest dijous per escridassar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). El president, acompanyat pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, s’ha reunit amb la direcció i el claustre del centre i els ha traslladat el seu suport perquè continuïn exercint amb llibertat de càtedra, segons fonts del departament. Per la seva banda, i segons les mateixes fonts, els docents han mostrat preocupació per restablir la normalitat i la confiança al centre després que el curs passat es posés el focus polític i mediàtic en aquest institut per la situació judicial d’alguns docents (denunciats per la Fiscalia) derivada de l’1-O. Tot i que la visita de Torra i Bargalló a l’IES El Palau no sortia a l’agenda pública d’actes perquè des del Govern volien, precisament, allunyar la trobada de l’atenció mediàtica, la cita s’ha acabat filtrant i algunes persones -una trentena al principi, després se n’hi han sumat algunes més- s’han concentrat davant el centre per increpar-lo cridant “Nazi”, “fill de puta”, “cabró”,  “traïdor” o “viva España”. Durant les prop de dues hores de visita, les persones concentrades s’han quedat davant les portes del centre fent onejar banderes espanyoles i fent sonar per un altaveu l’himne d’Espanya i el de la Guàrdia Civil.

Quan s’ha acabat la visita, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra han muntat un cordó de seguretat perquè el president pogués sortir del centre i entrar al cotxe que l’esperava a la porta. Ha estat aleshores quan les persones concentrades han escridassat Torra i alguns fins i tot han provat de saltar-se el cordó policial. Quan el vehicle del president ja estava abandonant el carrer i els Mossos s’estaven retirant, els concentrats s’han dirigit a la furgoneta policial cridant-los “Aquí, la Guàrdia Civil”, “On estàveu, l’1 ‘octubre?” i “Fora, fora”.

Des de dins de l’Institut, alguns alumnes han cridat a Torra perles com “borratxo”, “fill de puta, estàs mort”, “català de merda” o “maricó”.

Insults i empentes contra un jove per portar una estelada

Un jove amb una estelada ha deixat retratat l’unionisme concentrat davant l’IES El Palau, quan ha estat increpat amb insults i intents d’agressió simplement per passar per allà, sense pronunciar ni una sola paraula. Les imatges es poden comparar amb altres de persones amb banderes espanyoles en manifestacions independentistes.