Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Vídeo | Ponsatí denuncia la vulneració de drets fonamentals a Espanya acusant Marlaska: “Jutge delinqüent”

L’eurodiputada denuncia que Espanya ha estat 11 vegades condemnada per no investigar tortures, però lamenta que en sis d’aquests casos es tractava d’un jutge cec, l’actual ministre d’Interior espanyol

Redacció 10/06/2022

La diputada de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Clara Pontsatí, ha denunciat sense filtres, la repressió espanyola i la constant vulneració de drets fonamentals. Ponsatí ha denunciat amb contundència el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, des del Parlament Europeu i l’ha qualificat de “jutge delinqüent”.

Fa una comparativa amb Irlanda, quan l’any 1976 “liderava donant exemple: vau portar al Regne Unit als tribunals per a les tortures a detinguts a Irlanda del Nord, el temps ha demostrat que teníeu raó”.

Així doncs, denuncia que dècades més tard, “encara veiem jutges fent servir proves obtingudes maltractant detinguts”. De fet, ho exemplifica: “El TEDH va decidir que una condemna de 17 anys de presó en base, sense assistència lletrada, a una confessió en aïllament no era un judici just”. Però explica com el Tribunal Supremo va desobeir i va fer entrar-lo de nou a la presó: “El menyspreu és colossal”, denuncia.

A més, deixa palès que Espanya ha estat 11 vegades condemnada per no investigar tortures, però lamenta que en sis d’aquests casos es tractava d’un jutge cec i concreta: “el jutge delinqüent, Fernando Grande-Marlaska, ministre d’Interior d’Espanya”.

Conclou amb fermesa que és abismal la vulneració de drets humans: “Cal que alcem de nou la veu”.