Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Un informe de la Púnica esquitxa Ayuso per demanar un “favor” al cap de la trama

Anticorrupció assenyala l’ara presidenta de la Comunitat de Madrid com una de les persones que introdueixen aquest controvertit empresari al PP

Redacció 20/07/2022
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, torna a estar al punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció, que ha emès un informe del cas Púnica en què parla de l’estreta relació entre la líder del PP i el capitost de la trama de corrupció, Alejandro de Pedro. Tot i la llarga llista de processats, Ayuso mai ha estat imputada ni citada com a testimoni.

Segons explica El Plural, Ayuso és assenyalada com a una de les persones que introdueixen aquest personatge al Partit Popular madrileny. El fiscal constata que “es va generar una relació de confiança” entre Alejandro de Pedro i la presidenta de la Comunitat de Madrid, que li va arribar a demanar un “favorcito” quan era responsable de xarxes d’Esperanza Aguirre. Bàsicament, és un mail de 2011 on li sol·licita una “plantilla com la que van efectuar per a Francisco Granados però més plana”.

Cal recordar que Alejandro de Pedro va ser un dels empresaris que va participar en la creació de mitjans digitals falsos que servien per a adulterar les cerques en Google de temes controvertits per al Partit Popular i millorar la reputació dels seus dirigents.

El 12 d’abril de 2012, Ayuso enviava un enllaç d’una notícia d’El Mundo que parlava de presumptes corrupteles de l’aleshores vicepresident Ignacio González, qui després acabaria empresonat per l’Operació Lezo.

Els whatsapps que evidencien l’estreta relació

De Pedro enviava notícies dels seus mitjans falsos a Ayuso perquè en fes difusió i així augmentar les visites. A les converses intervingudes per la Guàrdia Civil de 2013 i 2014 s’evidencia la confiança entre ells fins al punt que el cap de la Púnica li diu “guapetona” a la presidenta madrilenya i s’envien “besazos“.