Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Torra no fa cap pas enrere: “amb aquestes condicions no votarem els pressupostos de l’Estat”

Quim Torra assegura que, malgrat la recent reunió amb Pedro Sánchez, “no es donen les condicions per votar a favor dels pressupostos de l’Estat”. En la tradicional ofrena floral a […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 25/12/2018
Quim Torra i una representació del Govern, davant la tomba de Francesc Macià

Quim Torra assegura que, malgrat la recent reunió amb Pedro Sánchez, “no es donen les condicions per votar a favor dels pressupostos de l’Estat”. En la tradicional ofrena floral a la tomba de Francesc Macià, el president de la Generalitat ha advertit que des de Catalunya “no es tolerarà un altre 155”.

La desfranquització d’Espanya, la regeneració democràtica i la creació d’una comissió internacional de mediació, punt avançat pel vicepresident Aragonès en una entrevista a Catalunya Ràdio, formen part de la proposta que Torra va presentar al Gobierno.

“Som un poble conscient de portar a terme el determini del referèndum d’autodeterminació”, ha recordat el president, que a la vegada ha reivindicat “la lluita contra la repressió” i “l’escola catalana” com a eixos vertebradors de la societat catalana.

Torra, que aquest matí visitarà els presos polítics a Lledoners, també ha reivindicat com a Catalunya “som republicans i la institució monàrquica no la considerem pròpia”.