Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Rufián com Sánchez, no vol Iglesias al Consell de Ministres

Intentar abstenir-se a canvi de res per investir el líder socialista, segons defensa el portaveu republicà al Congrés, està provocant reaccions dins la militància d’ERC

Redacció
Redacció 24/06/2019

Sorprèn que el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats no vulgui un acord de coalició entre el PSOE i Podemos; i que li faci el joc al president espanyol per diluir el paper de Pablo Iglesias.

Haurà vinculat ERC el seu suport per facilitar una investidura a Pedro Sánchez al fet que Podemos no formi part de cap govern de coalició? Sembla un greu error estratègic d’ERC, si Iglesias forma part d’un Gobierno podria ser una mínima garantia per abstenir-se i facilitar l’elecció de Sánchez com a president de l’executiu espanyol.

Per la seva banda, la premsa espanyola ja parla del mal rotllo entre Gabriel Rufián i Pablo Iglesias. Unes discrepàncies que s’han visibilitzat amb unes declaracions del diputat d’ERC on es mostra partidari d’un Gobierno monocolor de Sánchez.

Intentar abstenir-se a canvi de res per investir Sánchez, segons defensa Rufián, està provocant reaccions dins la militància d’ERC. Diferents veus demanen una consulta interna i d’aquesta manera prendre una decisió amb més força. Sembla que les declaracions del portaveu republicà no ajuden a l’abstenció d’ERC en la investidura de Sánchez.

La premsa de Madrid aprofita les declaracions de Rufián per pressionar Iglesias per tal que renuncií a ser ministre

Rufián humilla a Iglesias y responde así a su obsesión por ser ministro

El ‘palo’ de Rufián a Pablo Iglesias por exigir un gobierno de coalición para apoyar a Sánchez