Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

PP i Vox se salten la llei descaradament abans de les eleccions de Castella i Lleó

A diferència del cas Juvillà, els partits de Casado i d’Abascal sí que han rascat vots vulnerant la llei electoral

Carme Garau 14/02/2022
El president en funcions de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el líder del PP, Pablo Casado, s'abracen duran un acte de campanya Data de publicació: diumenge 13 de febrer del 2022, 22:10 Localització: Valladolid Autor: PP

PP i Vox saben que tenen privilegis i bona part dels tribunals espanyols de part seva. I ho han aprofitat a les eleccions de Castella i Lleó, on no han dubtat en saltar-se la llei electoral descaradament i han desplegat la seva propaganda política abans de la votació.

Els abanderats de la llei i la Constitució —com sempre, quan els interessa— s’han passat l’article 53 de la llei electoral (LOREG) per l’arc de triomf, que marca clarament que no es pot difondre propaganda electoral ni realitzar-se cap acte de campanya un cop el període d’aquesta hagi legalment finalitzat.

Com explica eldiario.es, el partit d’extrema dreta —Vox, per evitar confusions— ha plantat una carpa informativa que la policia ha hagut de retirar, davant el col·legi electoral ubicat a la Delegació de la Junta de Castella i Lleó a la capital lleonesa. Per la seva banda, el PP ha apostat per rascar vots a través de Twitter amb el lema #YovotoPP amb missatges relacionats amb el seu programa electoral.

I és inevitable recordar en moments així la repressió judicial i mediàtica contra Pau Juvillà, l’exdiputat de la CUP que ha estat sancionat i inhabilitat del Parlament per no retirar uns llaços grocs —un símbol de solidaritat no partidista— del seu despatx a la Paeria durant la campanya per les eleccions espanyoles, a les quals la CUP ni tan sols es presentava.