Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Zarzuela i Moncloa preparen el retorn del rei emèrit

Si com tot sembla indicar la fiscalia no es querella contra Juan Carlos I, el monarca podria deixar ben aviat els Emirats Àrabs per tornar-se establir a Espanya

Redacció 22/02/2021
El rei emèrit espanyol Juan Carlos I en una foto d'arxiu

Segons publica el diari espanyol ‘La Razón’ els palaus de la Moncloa i la Zarzuela estarien preparant el retorn a Espanya del rei Juan  Carlos  I. El factor determinant sobre aquest retorn serà el resultat el que acabi fent la fiscalia del Supremo en relació a l’emèrit. Segons les fonts que cita el rotatiu si decideix no formular querella o denúncia contra Juan Carlos I l’horitzó del retorn setà més proper. De la mateixa manera que la sortida del pare del rei actual va ser una operació d’Estat, el seu retorn també ho serà.

L’absència de Juan Carlos I demà en l’aniversari del 23-F no ha impedit que alguns dirigents polítics l’hain elogiat públicament. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va reconèixer la seva labor i va dir amb tota claredat: «És poca la gratitud que a vegades li hem traslladat al Monarca emèrit pel seu paper transcendental en una data tan assenyalada». I va afegir: «Espanya té una monarquia moderna, transparent i un gran Rei, el Rei Felip VI» i «en aquells dies crítics per a la nostra història recent, els ciutadans van demostrar que el que volien era un país en convivència on esquerra i dreta, tots en una abraçada, miréssim cap endavant, deixéssim enrere les nostres divisions».