Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Vox proposa que els catalans facin una prova per comprovar si dominen al castellà

|

- Publicitat -

Vox vol garantir l'”obligació” de tots els espanyols per conèixer el castellà i per això ha demanat al Congrés la realització de proves de nivell que ho acreditin, “especialment en territoris que comptin amb una altra llengua cooficial”.

El partit liderat per Abascal ha portat aquest debat al Ple del Congrés amb una proposició no de llei firmada per la secretaria general del grup parlamentari, Macarena Olonoa, i el diputat per Alacant Eduardo Luis Ruiz.

Publicitat

Vox vol aconseguir el suport de la majoria de la Cambra per garantir l'”obligació de tots els espanyols” de conèixer el castellà, “mitjançant proves de nivell o altres mitjans d’ensenyança i d’avaluació oficials, especialment als territoris que comptin amb una altra llengua cooficial”.

També reclama al Gobierno que adopti mesures necessàries per garantir el dret a “viure plenament i a estudiar exclusivament en castellà en tot el territori nacional”, així com a relacionar-se amb totes les Administracions en la llengua oficial de l’Estat.

 

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut