Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

VIDEO | Puigdemont i Sánchez es reuniran “com cal” i sense mediador, segons Turull

|

- Publicitat -

El cara a cara entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez que va tenir lloc el passat dimecres a Estrasburg (França) va ser el primer, però no pas l’últim, ja que hi haurà més reunions entre tots dos dirigents polítics, aquesta vegada sense faristols pel mig. Així ho ha confirmat el secretari general de Junts, Jordi Turull, durant una entrevista a RTVE, on ha avançat que la reunió serà “com cal” i “entre dos lideratges”.

La trobada entre Puigdemont i Sánchez, encara sense data, serà per “parlar de la negociació i aprofundir en la resolució del conflicte“, segons ha anunciat Turull. La reunió, aquesta vegada, no comptarà amb la figura de cap mediador: “El que s’ha convingut és que hi hagi una trobada com cal, l’estona que calgui. Es tracta de normalitzar unes relacions i una negociació que des del 2017 no ha estat possible fruit de la repressió” ha explicat el dirigent de Junts.

Publicitat

“Volem negociar com cal entre dues nacions. Posem aquestes condicions i no diem que la nostra prioritat és salvar Espanya de l’extrema dreta. Ens vam presentar a les eleccions perquè els nostres vots fossin útils per resoldre el conflicte polític”, ha afirmat Turull.

El secretari general de Junts també ha tingut temps per a carregar contra la taula de diàleg d’ERC de la passada legislatura, considerant que fa “llàstima” perquè “no ha servit per a res”. Així i tot, ha admès que ell es va beneficiar dels indults que ERC va negociar, però els ha restat importància tot remarcant que “ara es parla de l’amnistia”.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

D’altra banda, preguntat pel motiu pel qual Puigdemont i Sánchez no van reunir-se aprofitant la visita del president espanyol al Parlament Europeu, Turull s’ha excusat assegurant que “el que estem fent no va de fotografies” sinó de resoldre el conflicte polític. Puigdemont i Sánchez van coincidir ahir al Parlament Europeu i es van interpel·lar en públic, amb Puigdemont dirigint una intervenció a Sánchez, i Sánchez dirigint-se directament al president exiliat, però no es van reunir de forma privada ni abans ni després.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut