Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sánchez respon Puigdemont instant-lo a mantenir la “negociació” per continuar la “via de la normalització” a Catalunya

El president espanyol defensa la constitucionalitat de la llei d'amnistia davant l'Eurocambra mentre insisteix que "la situació a Catalunya és molt millor que el 2017"

|

- Publicitat -

El primer cara a cara entre el president a l’exili, Carles Puigdemont, i el president espanyol, Pedro Sánchez, ha tingut lloc aquest dimecres, 13 de desembre, al Parlament Europeu, a Estrasburg, on Sánchez ha fet balanç de la presidència espanyola del Consell de la UE. Puigdemont, que no ha deixat escapar l’ocasió, ha intervingut com a orador després del discurs inicial de Sánchez, i quan aquest ha tornat a prendre la paraula, contra tot pronòstic, ha respost directament a Puigdemont. En la seva resposta, Sánchez ha instat el president exiliat català a mantenir la “negociació” per continuar la “via de la normalització” a Catalunya.

La breu intervenció de Puigdemont, de poc més d’un minut, ha estat clara concisa. El dirigent i eurodiputat de Junts ha alertat que les oportunitats han d’aprofitar-se quan ocorren, i que l’incompliment de les promeses “mai pot tenir conseqüències agradables”, aprofitant també per denunciar la desigualtat existent entre catalanoparlants i castellanoparlants. “Jo li parlo a vostè en la seva llengua materna, però no puc fer-ho en la meva” ha etzibat, tot denunciant que “milions d’europeus que tenim el català com a llengua materna no podem exercir els nostres drets fonamentals en la nostra pròpia llengua”.

Publicitat

En la seva resposta, el president espanyol ha apel·lat directament al discurs de Carles Puigdemont, ja que ha instat a mantenir la “negociació” per continuar la “via de la normalització” a Catalunya, tot insistint que “la situació és molt millor que el 2017” i que “està en les nostres mans” que així continuï sent. Com era d’esperar, Sánchez ha defensat l’aposta pel “retrobament i la negociació”, així com la constitucionalitat de la llei d’amnistia. En la seva darrera intervenció, el president del govern espanyol també ha criticat els atacs “erronis i maliciosos” contra l’estat de dret, que ha dit és “robust” a Espanya.

Et pot interessar  Aragonès, contundent contra "la comèdia i la cortina de fum" de Sánchez: "És una frivolitat absoluta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut