Dissabte, 25 de juny de 2022 - Edició 1430
La República

[Vídeo] La gran lliçó d’una de les impulsores madrilenyes del 16-M sobre l’absència de Podemos

Gran lliçó de la portaveu d’una de les entitats impulsores de la manifestació sobiranista a Madrid a Podemos. Parlant aquest dissabte al FAQS de TV3, Elena Martínez (de la Coordinadora […]

Marina Bou Cabero 18/03/2019
Imatge de la manifestació de l'independentisme a Madrid / Marc Puig

Gran lliçó de la portaveu d’una de les entitats impulsores de la manifestació sobiranista a Madrid a Podemos. Parlant aquest dissabte al FAQS de TV3, Elena Martínez (de la Coordinadora 25-S), ha retret a la formació de Pablo Iglesias que no assistissin a una mobilització “amb uns lemes tan bàsics i democràtics com són que l’autodeterminació no és delicte i que democràcia és decidir”. “Algú que es digui d’esquerres i que suposadament dona suport al dret a decidir, crec que haurà d’explicar perquè no ha volgut estar en aquesta mobilització, que tenia una gran transcendència política”, ha dit Martínez, per remarcar que la concentració -que ha titllat “d’històrica” i “totalment necessària”- va fer que paraules tan usades com “fraternitat” prenguessin cos.

En aquest sentit, preguntada sobre si el fet de manifestar-se al costat dels catalans és perjudicial pels partits espanyols de cara a les eleccions del 28-A, ha apuntat que “caldria pensar en quina situació som si defensar la democràcia resta vots”: “posar de manifest una cosa tan elemental com que s’està jutjant gent per publicar tuits, per exercir la desobediència civil o per reivindicar el dret a decidir hauria de fer que tots sortíssim al carrer. Si ens quedem a casa potser es perden vots, però el que sobretot perdrem són drets i llibertats dels pocs que ens van quedant”, ha sentenciat. I ha remarcat que, amb tot, la manifestació va comptar amb “un important suport de col·lectius i organitzacions de Madrid que sí que han vist la necessitat i la importància de ser-hi”.