Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Vergés avança que serà segur portar criatures a les escoles, però insisteix que tot depèn del comportament ciutadà

|

- Publicitat -

a consellera de Salut, Alba Vergés, afirma que “tot fa pensar que aquest dilluns és segur portar les criatures a les escoles”. En una entrevista a RAC1, ha subratllat que “amb les dades a la mà, als nens no els afecta igual, tot i que poden transmetre la malaltia, però en un percentatge més baix”. Vergés creu que el desconfinament dictat pel Gobierno “és incoherent” en molts punts. “Va arribar un moment que no podíem sortir a fer esport a un altre municipi, però podíem anar a l’altra punta de la nostra regió a prendre alguna cosa”, ha criticat tot afegint que ha portat confusions. “Nosaltres vam plantejar un desconfinament on una de les potes és la comunicació de risc sobre ells mateixos i sobre el seu entorn”, ha recordat.

Alba Vergés ha insistit en recordar a al gent que la seguretat segueix depenent molt del comportament de cada ciutadà. De fet, en ser preguntada sobre els rebrots, Vergés ha admès que “l’augment de casos a Barcelona” no els “preocupa molt” però que n’estan fent el “seguiment”. Un cas que separa de la situació Lleida, “on hi ha hagut un augment de casos, que s’han identificat, i que tenen un origen social, pel que s’han pogut detectar, i iniciar l’aïllament”. A més ha destacat que “ha empitjorat” tot i que ha reconegut que “cal tenir molta prudència”. La consellera però, celebra que “ara tenim una capacitat de detectar molt més àmplia de la que teníem a l’inici de la pandèmia”. “A més per sort l’augment de casos no està afectant els hospitals”, ha celebrat.

Publicitat

La consellera ha demanat “una comunicació clara amb la població” per tallar qualsevol possibilitat de tenir un rebrot, ja que “si tenim casos, es podrien tirar endarrere algunes de les propostes d’obertura. “L’objectiu ara és controlar la pandèmia sense haver de fer confinaments totals. Amb les fases, sembla que estem en un concurs, amb un munt d’informes tècnics. En aquest concurs de fases, la població està perduda”, ha criticat.

La consellera ha defensat que s’unifiqui el moviment de persones a l’àrea metropolitana perquè “la gent ha de caminar, ha de sortir, ho necessita emocionalment”. Amb tot, ha explicat que la reunificació podria alterar-se en cas d’emergència, ja que “tot pot canviar, no es pot donar per fet res” si es viu un repunt. “La mobilitat és un factor que fa augmentar els contactes inevitablement”, ha reconegut tot destacant que la mesura també permetrà esponjar les ciutats més denses.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut