Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Valls envia una carta als nacionalistes espanyols perquè no pactin amb “l’independentisme”

L'alcaldable demana a Casado, Rivera i Sánchez que tampoc facin acords "ni amb populismes de dretes ni d'esquerres"

|

- Publicitat -

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha publicat aquest dissabte una carta oberta dirigida a Pablo Casado, Pedro Sánchez i Albert Rivera en la qual els demana que “es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d’esquerres”. A la missiva, l’exprimer ministre francès exigeix “altura de mires” a PP, PSOE i Cs davant el risc que les eleccions portin Espanya a “una situació d’estancament enorme” que, segons ell, “enfonsaria el país en una espiral negativa”. A més assegura que “cal evitar que Barcelona sigui la palanca de l’independentisme, que ja ha avançat i traçat aliances amb el populisme d’Ada Colau”.

El candidat a l’alcaldia de Barcelona sosté que el que passi a Barcelona “tindrà una transcendència social i política per Espanya i per Europa” i creu que des d’aquesta ciutat cal “enviar un senyal de recuperació sobre la qual s’ha construït el projecte democràtic espanyol dels darrers últims 40 anys”. Davant d’això, Valls demana a PP, Cs i PSOE que “es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d’esquerres” i que tampoc ho facin amb “l’independentisme”, que, segons ell, “ha dividit profundament la societat catalana”. “El debat de Barcelona és el debat d’Espanya i d’Europa”, conclou.

Publicitat

L’exprimer ministre francès es compromet a treballar per “tornar a situar a Barcelona en el costat de la convivència i de la democràcia plena” i reitera la seva crida “als líders dels partits constitucionalistes perquè ofereixin a Espanya el gran acord que aquest país necessita”.

Segons Valls, si cada partit aposta “per un equivocat interès particular” les eleccions enfonsaran el país “en una espiral negativa: una crisi institucional o una legislatura agitada i estèril” que permetria que “creixin els desencantats amb el sistema democràtic”. Pel candidat a l’alcaldia de Barcelona el que va passar a Andalusia és “un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d’evitar”. “L’acord que va fer possible el govern espanyol va suposar una cessió significativa a la dreta radical”, afirma Valls tot acusant el PSOE de “manca de responsabilitat” per haver-ho permès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut