Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Turull ofereix a ERC i la CUP una candidatura única a Madrid

“L’independentisme podria convertir la convocatòria electoral en una oportunitat de remobilització i recomençar”, defensa el secretari general

|

- Publicitat -

El secretari general Jordi Turull ha fet una crida a les forces independentistes a anar units el proper 23 de juliol al Congrés dels Diputats per remobilitzar l’independentisme. Turull ha anunciat en roda de premsa que ofereix a ERC i la CUP una candidatura única per a les eleccions generals a Madrid el proper 23 de juliol.

Publicitat

“Creiem que aquesta convocatòria l’independentisme la podria convertir en una oportunitat de remobilització i recomençar”, ha destacat i ha afirmat que ja s’ha vist “quina estratègia ha funcionat i quina no”, i que “l’única base que s’ha ampliat és la dels socialistes i ens han enganyat cada vegada que s’ha arribat a un acord”. Turull ha argumentat que “havent estat la força independentista més votada, Junts estem oberts a explorar qualsevol escenari a per presentar-nos de forma conjunta a Madrid. Hem d’anar amb més força al Congrés dels Diputats perquè vegin que a Catalunya seguim dempeus”.

Per altra banda, Turull ha valorat positivament els resultats de Junts a les eleccions municipals. El secretari general ha tret pit que Junts és la primera força amb vots independentistes i que ha augmentat un 2% quan la resta de forces ha disminuït el nombre de vots.

A Barcelona, la victòria de Xavier Trias és una molt bona notícia per Junts, per això Turull ha assegurat que “desitgem que la victòria de Trias no hi hagi ningú que intenti fer coses estranyes per intentar evitar que Trias sigui el proper alcalde de Barcelona”, en aquest sentit Turull ha expressat tot el suport a Trias: “tenim tota la confiança en ell per la seva manera de fer i ser que serà l’alcalde de Barcelona”.

Junts ha guanyat a 15 capitals de comarca, algunes amb majoria absoluta com Figueres o Banyoles. I ha tret un gran resultat en municipis on el 2019 el tripartit va impedir que Junts governés, com a Tàrrega, Figueres o Sant Cugat del Vallès. A l’àrea metropolitana Begues i Sant Climent de Llobregat han revalidat les alcaldies de Junts. També ha guanyat a la diputació de Girona i a la diputació de Lleida.

En una valoració des de la visió independentista, Turull ha assegurat que “cal una reflexió” per l’abstenció a les urnes. “Sempre havíem reivindicat que la força de les urnes venia de la mobilització de l’independentisme, per això crec que ens cal una reflexió a tots plegats”, ha afirmat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió