Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Torra: “Sóc diputat del Parlament i President de Catalunya”

El Govern no reconeix els efectes de la resolució del Suprem

Redacció
Redacció 10/01/2020
El president del Govern, Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim torra, ha rebutjat la decisió del Tribunal Suprem sobre la seva inhabilitació a través de retirar-li l’acta de diputat: “Sóc diputat del Parlament i president de Catalunya”.

En una declaració institucional, juntament amb el president del Parlament, Roger Torrent, membres del Govern i els grups independentistes, ha explicat que han decidit rebutjar “aquest nou atac” de la justícia contra una institució catalana com la de la Presidència de la Generalitat.

La declaració de Torra arriba després d’una reunió amb els grups i una altra amb el seu gabinet com a resposta a la decisió de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem que aquest mateix divendres ha rebutjat suspendre d’urgència l’acord de la JEC, que li va retirar la credencial de diputat al Parlament.

Torra també ha carregat durament contra la justícia espanyola: “No reconeixem els efectes que pugui tenir aquesta resolució, que no és més que un cop d’estat a la sobirania del Parlament”, un Parlament que en el ple del 4 de gener ja es va comprometre a fer prevaldre les decisions que prenguessin llavors, malgrat el que hagi dit el Suprem.

Finalment, Torra ha reiterat l’exigència de posar fi a la repressió, el reconeixement del dret a l’autodeterminació, l’alliberament de presos polítics i el retorn dels exiliats.

Relacionats