Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Torra dona suport a Borràs el dia que declara al TS: “És impossible que cap independentista trobi justícia a Espanya”

El president de la Generalitat destaca que la portaveu de JxCat al Congrés és una persona “honesta”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 22/07/2020
Pla mitjà del president Quim Torra, la diputada Laura Borràs i el vicepresident del Parlament Josep Costa durant la reunió de JxCat a Brussel·les, el 9 de desembre del 2019. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el seu suport a la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, el dia que declara davant el Tribunal Suprem per presumptes irregularitats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Se la investiga per prevaricació, frau a l’administració, malversació i falsedat documental per presumpte fraccionament de contractes. “Avui una persona honesta, compromesa amb la llengua, la literatura i el país, treballadora infatigable per la república catalana, ha de declarar al Tribuna Suprem. És impossible que cap independentisme trobi justícia a Espanya. Laura, suport i força”, ha dit a través de Twitter.

Al suplicatori aprovat al Congrés, el magistrat apuntava que, quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, va adjudicar 18 contractes menors a un conegut seu per un valor de prop de 260.000 euros. La diputada sempre ha dit que la investigació contra ella té motivacions polítiques.