Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

Sánchez se’n fot de la figura del mediador: “els ciutadans seran testimoni de tot”

El president del Gobierno veu “un camí molt llarg i complex” per la resolució temes com l’autodeterminació o l’amnistia

Àlex Huguet
Àlex Huguet 06/02/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, abans de reunir-se a Palau el 6 de febrer de 2020 (Horitzontal)

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha definit les propostes del president de la Generalitat, Quim Torra, com un “camí molt llarg i complex”. Torra ha posat sobre la taula de diàleg els temes de l’autodeterminació o l’amnistia dels presos polítics, i Sánchez s’ha limitat a acceptar que aquestes propostes només demostren que les posicions polítiques d’Espanya i Catalunya estan molt allunyades, i s’ha proclamat com a ferm defensor d’un autogovern de Catalunya, que per ell, és el que representa millor la pluralitat i el sentiment de la societat catalana.

Respecte a la possible figura d’un mediador en les reunions de la taula, ha assegurat que no caldrà perquè “tots els ciutadans espanyols” seran testimonis del que hi parlin, en un diàleg que pretén que sigui “clar, franc i transparent”.

De fet Torra ha reiterat que Sánchez “ha vingut a fer una visita sense continguts“, sense reconèixer els presos polítics i els exiliats.

 

 

Relacionats