Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra deixa entreveure la sordesa de Sánchez: “Quan li he parlat de la repressió, m’ha parlat de la Constitución”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra ha valorat la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i no s’ha mossegat la llengua:

El president català ha assegurat que “seguim sense saber la proposta d’Espanya per Catalunya”. Tot i bsucar una sol·ució bilateral, Torra ha deixat entreveure la sordesa de Sánchez: “Quan li he parlat de la repressió, m’ha parlat de la Constitució”. De fet, el president ha recordat que l’única cosa amb la que s’ha avançat, concretar que es farà al febrer una mesa de diàleg bilateral aquest mes de febrer, des de Catalunya es volia fer “des de fa setmanes, mesos!”.

Publicitat

Sobre les desenes de punts que Sánchez ha presentat a Torra, molts d’ells els que Catalunya demanava fa anys a través d’Artur Mas, el president de la Generalitat ha dit que “i hi ha voluntat real política, amb un consell de ministres podrien solucionar els 40 punts que ha aportat Sánchez”. De fet, Torra ha recordat que no deixen de ser “obligacions que té l’Estat amb Catalunya”. A més, el president ha dit que “les abordarem” però que en cap cas “no modificaran les aspiracions de Catalunya”, és a dir l’amnistia i l’autodeterminació.

I sobre aquests punts clau, Torra ha dit que Sánchez “no s’ha mogut” i que li ha manifestat que, enfront de l’autodeterminació, el Govern central aposta per “l’autogovern dins de la Constitució”.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut