Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Rufián respon a Turull traient pit del diàleg: “Si ha estat només 3 anys i mig a la presó, que són molts, és gràcies a la negociació política”

El candidat d'ERC el 23-J subratlla que si no hagués estat per "aquesta negociació", Turull "potser encara estaria" a la presó

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 23-J, Gabriel Rufián, ha tret pit de l’estratègia emprada per la seva formació al llarg de l’última legislatura, després que en les últimes hores tant ERC com Junts tornessin a enganxar-se i a estar en desacord sobre les condicions a posar en cas que hipotèticament s’hagi de tornar a investir el cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, com a president de l’Estat espanyol. Rufián, en una entrevista a TV3 feta el matí d’aquest dijous, 20 de juliol, ha defensat el seu partit i ha reblat durament contra els que l’any passat en aquests moments encara eren els socis de govern de l’executiu de Pere Aragonès.

El candidat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha respost les declaracions de Turull. Durant l’entrevista a TV3, Rufián ha retret que si Turull “ha estat només 3 anys i mig a la presó, que són molts, és gràcies a la negociació política” i traient pit, que si no hagués estat per aquesta negociació, Turull “potser encara estaria” a la presó. Una altra dirigent d’ERC que s’ha sumat a retreure al secretari general de Junts les seves paraules ha estat Marta Rovira, que ha recordat a través de Twitter que ella continua a l’exili per ser independentista, i afegint que “mentre sumem força política, social i internacional per negociar un referèndum (sense confondre l’adversari!), hem d’avançar en la sobirania fiscal i ferroviària”.

Publicitat

Durant el debat de candidats de TV3 i Catalunya Ràdio, la candidata de Junts al Congrés va instar ERC a “elevar el preu” de la hipotètica investidura, i va proposar condicionar la hipotètica investidura de Pedro Sánchez a obtenir les competències per convocar un referèndum.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Les condicions de Nogueras no van ser ben rebudes des d’ERC, que van titllar la proposta de “proposta de bloqueig disfressada de negociació”. Hores després, el president de la Generalitat Pere Aragonès va anunciar el “preu” que posaria ERC per a investir Sánchez: continuar la negociació política, acabar amb el dèficit fiscal i culminar el traspàs de Rodalies. Aquesta proposta, tanmateix, tampoc no ha agradat a Junts; el seu secretari general, Jordi Turull, va mostrar-se ben crític amb les paraules d’Aragonès, reblant que “no he anat tres anys i mig a la presó per a traspassar Rodalies i millorar una mica el finançament”, i carregant contra l’estratègia de diàleg i “autonomisme” adoptada pels republicans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut