Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

ERC, sobre la proposta de Junts al debat de la CCMA: “Nogueras va llençar una proposta de bloqueig disfressada de negociació”

El número tres d'ERC al Congrés, Francesc-Marc Álvaro ha assegurat que la seva formació no investirà "ni per activa ni passiva" cap president de dretes

|

- Publicitat -

Hores després que la CCMA celebrés el debat televisat amb els set candidats que es presenten a Catalunya de cara les eleccions generals del 23-J, ERC ha valorat la proposta que va fer la candidata de Junts, Míriam Nogueras, als altres partits independentistes, especialment a la formació republicana. Nogueras va proposar a ERC no investir cap candidat a la presidència del govern espanyol si no transfereix a Catalunya les competències per fer un referèndum acordat, però no va obtenir cap resposta per part del candidat republicà Gabriel Rufián.

El matí d’aquest dimecres, 19 de juliol, ERC ha celebrat una roda de premsa a Horta amb els altres candidats de la llista. El número tres de la llista al Congrés, Francesc-Marc Álvaro, ha valorat la proposta de Nogueras titllant-la de ser un “bloqueig disfressat de negociació”: “El que va fer Nogueras ahir va ser simplement llençar una proposta de bloqueig disfressada de negociació”.

Publicitat

Durant el mateix debat, l’únic que Rufián va dir sobre la proposta de Junts és que els republicans són els “campions” del referèndum, i va afegir que el preu per a una investidura ha d’incloure els serveis, la llengua, l’escola i les infraestructures, i “no frases buides que queden molt bé a les xarxes socials”. En aquesta línia, Francesc-Marc Álvaro ha assegurat que ERC no investirà “ni per activa ni passiva” cap president de dretes, i ha aprofitat per reblar que no sap si “altres” poden dir el mateix.

D’altra banda, els republicans han proposat que TV3, Àpunt i IB3 intercanviïn i comparteixin continguts arreu dels Països Catalans.

Et pot interessar  La reforma del finançament i un possible referèndum enfronta els candidats al 12-M i divideix els independentistes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut