Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Romeva: “Per després de les eleccions, cal un compromís compartit sobre què voldran dir els vots”

|

- Publicitat -

El pres polític Raül Romeva ha defensat que l’independentisme “no necessita més fulls de ruta o fites rígides” sinó que per després de les eleccions hi hagi un “compromís compartit” sobre què voldran dir els vots. “Quin ús se’n fa i, a partir d’aquí, com s’actua per canviar les condicions i poder sortir-nos-en”, ha afegit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons Romeva, cal disposar d’un GPS i de la capacitat d’adaptar-se i de recalcular el camí en funció de les “inclemències”. Pel que fa a la divisió dins de l’independentisme, l’exconseller, que fa just un any va ser condemnat per sedició, diu que té clar que es necessiten els uns als altres i que s’ha d’assumir això per poder avançar.

Romeva considera que als mitjans a vegades es reprodueixen “debats recurrents una mica artificials” com exili versus presó, unilateralitat versus multilateralitat, confrontació versus diàleg… Es tracta, segons l’exconseller, de “relats maniqueus que potser omplen hores però que ni són reals ni ajuden gaire a construir consensos”.

Publicitat

Pel que fa a la situació a la presó en un context de pandèmia, diu que és el nivell de privació de llibertat més gran que han tingut. “Personalment estic bé; preferiria una altra situació, però hem assumit que és així. Fa setmanes que vam recórrer la decisió, amb tots els arguments jurídics pels quals, atenent la llei, haurien de retornar-nos el tercer grau. Malauradament, de forma reiterada hem comprovat que si bé la llei és per tothom la mateixa, la justícia, no”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut