Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Riera confirma el desgavell entre la CUP i ERC: “No som el soci preferent”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha afirmat que la seva formació no és el soci preferent del Govern. “Ho diuen però no ho practiquen”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. Pocs dies abans que el Parlament aprovi definitivament aquest dijous els pressupostos gràcies als vots del comuns, Riera ha volgut “treure èpica i romanticisme” al pacte amb En Comú Podem tot assegurant que és un “intercanvi de cromos” per als comptes de l’Ajuntament de Barcelona. I ha lamentat que els comuns “posin en safata” que l’executiu català continuï fent “polítiques sociovergents”. Segons Riera, encara no s’ha produït la reunió que va anunciar el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

“Ells diuen que nosaltres som el soci preferent, doncs que ho practiquin amb un gir a l’esquerra i un gir cap a la independència”, ha afirmat el diputat de la CUP. I és que, segons Riera, és el Govern i no la CUP qui s’ha apartat de l’acord d’investidura.

Publicitat

Pel que fa al debat sobre el català a l’escola, Riera ha defensat que el Govern ha d’aplicar “de debò” la immersió lingüística a totes les escoles i a totes els nivells. També a secundària on el català està “en regressió”, segons ha apuntat. Pel que fa a la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha instat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a assumir la direcció de l’escola de Canet de Mar, Riera ho ha considerat “contradictori” ja que des de fa temps hi una setantena d’escoles que tenen una ordre judicial per aplicar el 25% en castellà i els consellers de l’espai polític de Borràs no han assumit les direccions d’aquests centres quan tenien les responsabilitats en educació.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Tot i així, Riera creu que la proposta de la presidenta del Parlament és una “possibilitat que s’ha de contemplar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut